Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 cze 2010, 11:44

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

A nie wiecie jak jest z pracą teraz u SAMBORA potrzebują czy nie ??

Post Wysłano: 27 cze 2010, 15:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: MB Atego

Popytaj gdzieś może masz jakiegoś znajomego który tam lata. Ale skoro się nigdzie nie ogłaszają to chyba mają pełną ekipę.

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...

Post Wysłano: 27 cze 2010, 15:28

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: alfa romeo

Z tego co słyszałem, to oprócz stadionu robią też szosę w Waliłach. młody90 : podobno komornik zabrał firmie większość sprzętu, a pracownicy nie dostają kasy na czas, więc dobrze się najpierw zastanów i zorientuj się dokładnie w sytuacji.

Post Wysłano: 27 cze 2010, 15:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Oni sporo prac prowadzą, mówiąc o stadionie chodziło mi że między innymi. Zastanawia mnie to czy tam jest jakiś podział na zmiany? Że jedna robi ranem a druga popołudniami i do nocy? Bo jak przejeżdżałem koło stadionu , to była 22 a oni dalej robili.

Post Wysłano: 27 cze 2010, 21:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Na pewno robią na zmiany, bo widziałem Iveco Sambora w Hryniewiczach ok 3:30 w nocy. Nie chce mi się wierzyć ze ktoś zgodził by się na prace dłuższą jak 12 godz. / dobę.

Post Wysłano: 27 cze 2010, 21:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Też właśnie tak myślę że tutaj są zmiany, tylko ciekawo jak to z nimi jest czy system 3 zmianowy czy dwu. Bo pozatym że około 22 robili stadion, to ostatnio czekając w Kleosinie na końcowym na tatę, około 1 w nocy przemknęły mi dwa Actrosy właśnie od Sambora.

Post Wysłano: 28 cze 2010, 16:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To już trzeba by pogadać z kimś z Sambora jak tam robią, ale nie zdziwiło by mnie wcale gdyby robili w systemie 12/12. W końcu mamy kryzys i trzeba oszczędzać a jak wszystkim wiadomo, najlepiej oszczędza się na pracownikach.

Post Wysłano: 28 cze 2010, 17:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dokładnie. Swoją drogą to prawda że leasing zabrał im ponad część aut? Bo dosyć dawno nie widziałem ich ciągników siodłowych pod wannami, tylko same 8x4.

Post Wysłano: 06 lip 2010, 15:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4029913
Samochód: Mietek Aszrot

4 miesiace temu miałem stycznośc z tą firmą, byłem, widziałem, napisze jak jest.

Troche pytań się pojawiło więc odpowiem.

Samochody są zabierane za niepłacenie rat leasingowych.

Robią na stadionie na Słonecznej, na obwodnicy jako podwykonawca, jakaś robota w Łapach. Nie wiem czy jeszcze robią w Sowlanach, w lesie na zakręcie jadąc od 27 lipca do Grabówki, odbicie w lewo będzie powstawało osiedle, wywozili z tego miejsca korzenie drzew, na drodze na Bobry teraz co robią ten jedyny stary odcinek.

Robią na 2 zmiany, Ci którzy chcą zarobic jeżdżą po 15, 16 godzin; na wywrotce 10zł płacą, na wannie mają od kursu ale też grosze dlatego jeżdżą bez kart albo na 2

Pieniędzy nigdy nie zobaczysz w terminie o ile wogóle zobaczysz, dlatego rotacja wielkaaaa

Szef totalny burak, wieśniak, człowiek bez szkoły(przepraszam jeśli kogoś obraziłem)

Ciągniki jeżdżą, niedawno miałem okazje widziec szarego FH, którym miałem okazje się przejechac, wywrotki Iveca z przełomu styczeń/luty w marcu były już nieźle doje.... tacy szoferowie jeżdżą.

Post Wysłano: 06 lip 2010, 16:24

Użytkownik

Użytkownik

GG: 11338205

Tam na obwodnicy to oni dla PEUIMU nasyp sypią. Ale na inne budowy materiału już nie wożą bo jakieś dziadostwo wozili i im podziękowali. Chłapaki mówili, że Sambor strajk zrobił i kazał kierowcom samochody na wjezdzie na budowę zostawić :lol: Miał on też chyba jakieś zatargi z opoltransem, bo za części im nie płacił.

A kiedyś firma była wzorem dla innych:P

Post Wysłano: 07 lip 2010, 22:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To dobrze poznać to od kuchni, myślałem że tam jest tak sielankowo, co chwilę nowe autka itp, a tutaj proszę jak się człowiek pomylić potrafi.

Post Wysłano: 08 lip 2010, 13:10

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: alfa romeo

Ja znam tę firmę od kilku lat i nawet miałem okazję trochę w niej pracować. Lekko nie było, to fakt, ale co do kasy to zawsze miałem zapłacone jak należy. Szef prowadził coś w rodzaju dziennika godzin i zawsze się zgadzało, a jak nie to `szło się dogadać`. Niestety umowy o pracę mieli tylko nieliczni (najniższa krajowa). BhP, Kodeks pracy - nikt w tej firmie chyba o czymś takim nie słyszał (ale w jednej chwili przychodzi mi do głowy kilka firm z branży, w których jest taka sama sytuacja - niestety to prawie norma). Na początku robiło się na złomie, ale z czasem szef wymieniał sprzęt na nowszy, a pózniej to już były praktycznie same nówki. No i co by nie mówić, to chyba da się coś zarobić i to pracując na niezłych maszynach. Opowiadał mi koleś, który zna tę firmę od samego początku, że zaczynali od dwóch starych Krazów i jakiejś starej ruskiej koparki. Szef jest `kręcony` i z pewnością z czasem jakoś się wyciągnie z tych kłopotów. Szkoda by było, bo autka które śmigają u `SAMBORA` są naprawdę niezłe (fajna jest to, że nie są to np. same volviaki,tylko różne).

Post Wysłano: 30 lip 2010, 21:19

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN TGS

Cytuj:
Tam na obwodnicy to oni dla PEUIMU nasyp sypią. Ale na inne budowy materiału już nie wożą bo jakieś dziadostwo wozili i im podziękowali. Chłapaki mówili, że Sambor strajk zrobił i kazał kierowcom samochody na wjezdzie na budowę zostawić :lol: Miał on też chyba jakieś zatargi z opoltransem, bo za części im nie płacił.

A kiedyś firma była wzorem dla innych:P

Musze kolego Ci powiedzieć że "ta cudowna firma" juz nie pracuje dla PEUIM. Wywalili ich z budowy i słyszałem z pierwszej reki że ostro Gienka oszukali. Jednym słowem ujmując to dał po sobie pojechać.

A co do ich taboru to staje sie strasznie monotonne jak wszyscy sie podnieceją niewiadomo czym, ostatni CAT chciał mu skonfiskowac wszystkie maszyny za nie terminowe płatności.

P.S. przestrzegam wszystkich przed paca w tej firmie.

Post Wysłano: 24 paź 2010, 9:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: reanult magnum 500 dxi

Witam.Co tam nowego słychać u Sambora???

Post Wysłano: 24 paź 2010, 16:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Ich była FH16 660 - http://moto.allegro.pl/fh-16-660km-6x4- ... 88843.html

P.S. Kiedyś była cena 380 000,00 zł. :roll:

Post Wysłano: 26 paź 2010, 10:36

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: reanult magnum 500 dxi

a nie wiecie czy szuka kogoś do roboty ??

Post Wysłano: 26 paź 2010, 13:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
a nie wiecie czy szuka kogoś do roboty ??
Rączki niewypał urwał? Weź telefon w łapę, zadzwoń i zapytaj w biurze Sambora

Post Wysłano: 18 paź 2013, 11:46

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: 00

Witam, Szukam opinii czy warto wchodzić w współprace z tą firmą? Jak teraz wygląda ich sytuacja, czy gdzieś pracują, z jakąś firmą współpracowali w ostatnim czasie może?
Potrzebuje jakiegokolwiek info czy mają nadal te długi czy może to plotka, bo jestem w kropce.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam

Post Wysłano: 18 paź 2013, 18:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 636485
Samochód: FH12

Cytuj:
Witam, Szukam opinii czy warto wchodzić w współprace z tą firmą? Jak teraz wygląda ich sytuacja, czy gdzieś pracują, z jakąś firmą współpracowali w ostatnim czasie może?
Potrzebuje jakiegokolwiek info czy mają nadal te długi czy może to plotka, bo jestem w kropce.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
A oni jeszcze istnieja ?

Ja w tym roku raz widzialem tylko ich ladowarke ladowala mnie gruzem ale nie wiem czy to ich czy tylko miala ich napis, 4osiek ich to juz w ogole zabardzo nigdzie nie widzialem.

Post Wysłano: 20 paź 2013, 12:59

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: 00

Właśnie istnieją, to ich maszyn też nie widać żeby pracowały albo chociaż stały koło domu?