Cytuj:
Nie wiem jak było w MPI i w MPII,ale w mojej MPIII ustawione mam na 23 stopnie(tem.zewn.-9) i kto do mnie wpada,to stwierdza,że mam saune. Nawet jak wyżej napisałem przy -26 też było cieplutko jak w domku.
U mnie w firmie są dwa MPIII i jest w nich ciepło, ale oni mają 3,5kw webasto.
Cytuj:
to w takim razie mój Robur był z innego świata, bo widzialem piec i nie było możliwosci aby powietrze leciało gdzie indziej niz w kanały nawiewu, na wydmuchu z pieca był założony łacznik i dmuchało tylko w nawiewy, i wyciecie dziury by nic nie dało.
Trudno wytłumaczyć Tobie, skąd wiesz że by nic nie dało? jeżęli nie wiesz gdzie tą dziurę trzeba wyciąć?
Trzeba podnieść gumową wykładzinę którą jest pokryta podłoga, na wysokości nóg pasażera gdzie podłoga z prostej idzie pod kątem, bezpośrednio pod wtyczką do komputera wychodzi z pod podłogi kawałek plastikowej rury która dalej idzie w deskę rozdzielczą, w tej rurze robi się otwór, widać tam kratkę która kieruje powietrze w lewo na deskę i w prawo na drzwi. Cieplej jest przez to że powietrze wylatuje bezpośrednio przez otwór i nie ma strat ciepła na ogrzewanie przewodów w desce. Normalnie dotykając ten kawałek rury podczas pracy webasta, można stwierdzić ile ciepła jest tracone przez długie przewody wentylacyjne, oczywiście trzeba jeszcze wyciąć taką samą dziurę w poszyciu podłogi.