Mam pytanie. Interesuje mnie ile zestaw (samochod + przyczepa) moze miec osi. Doszly mnie sluchy ze nie moze miec wiecej niz 5. Bardzo mnie to ciekawi poniwaz mam samochod 6x4 i obecnie przyczepe 2 osiowa i mam zamiar kupic przyczepe 3 osiowa czy prawo zabrania czegos takiego? Dlugosc zestawu bedzei miescic sie w normie. A potrzebuje takiej przyczepy poniewaz mozna wiecej wlozyc bez obawy przekroczenia nacisku na os. Szukalem na forum ale nie zdolalem znalezc. Prosze o sybka odpowiedz. Pozdrawiam
zestaw śmiało może przekroczyć 5 osi, lecz nie zapominajmy że DMC się nie zmieni...
chyba jedyny mankament to droższa winieta dla zestawu pow. 5 osi... (co do tego nie jestem pewien bo po prostu takiej nie używałem)
zdarzają sie jeszcze tandemy z przyczepą na 3 osiach
wg mnie bez problemu możesz rejestrować tylko musisz pamiętać o DMC i naciskach na oś podczas załadunku
tzn przepisy przepisami, życie życiem
to jest tak jak z busem do 3,5t, po jaką cholerę mu bliźniaki z tyłu jak ma ładowność 500-700kg hehe
Tak samo możesz zarejestrować GINAFa ale z DMC 40t a ile przewiezie to inna sprawa...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 32 gości