Całkowicie zgadzam się z opinia kolegi
diverek, to wszystko co wymieniłeś to 100% prawdy.
jednak mi nie potrzebne są gadżety typu : transmiter FM,BT, oraz TMC.
Faktem za to jest, że patrzyłem by był to wydatek niskobudżetowy !!!
Również mam MIO P550, i nie przeszkadzało mi w nim to, że procek był 400 MHz.
W nowym zakupionym Goclever procek jest taki sam 400 MHz.
Karta - uważam , że 8 Gb całkowicie wystarczy, wejdzie na nią AM oraz pozostałe mapy.
Rozumiem, Ciebie. Ty wgrasz sobie e-boki, jakieś filmy oraz muzę - zatem 16 GB może być mało
.
Po krótkich testach AM oraz TT stwierdzam, że jak dla mnie pracuje dobrze. Ważnym jest by nie fiksowała w miastach i w pobliżu miejsc rozładunku, na autostradach i nacjonalkach może robić co chce ja i tak dam sobie radę
.
Ważne jest to by urządzenie pracowało pod windowsem : mobile lub 5.0 CE .
Wtedy nie będzie problemu z wgraniem dowolnej mapy, zalecałbym jednak jedn ą z trzech wymienionych ( AM, TT lub iGO ), jeżeli mogę doradzić dobrze jest mieć przynajmniej dwie z wymienionych map. Dodatkowo, warto ZAWSZE mieć druga kartę z takim samym kompletem map jako - zapasową.
Wracając do tematu:
Cóż można koledze
arcymol doradzić???
Zrobisz jak zechcesz lecz zadałeś pytanie i warto poczytać o czym tu piszemy. Wybór i tak będzie należał do Ciebie. Dobre modele z niskobudżetowych to również Larki, lecz podczas zakupu należy sprawdzić na jakim Windowsie pracują ( niektóre pracują na Windowsie 6.0 CE i tu TT nie pójdzie ).
Dobre są również Manty jak napisał
dies_nefastus.
Generalnie jak wyżej wspomniałem są to urządzenia niskobudżetowe i jeżeli mają służyć TYLKO do navigacji , myślę, że spełnia swą role znakomicie.
Musisz wiedzieć również i o tym, że urządzenie tzw. FIRMOWE np TomTom nie posiada możliwości wgrania innych map.