Cytuj:
Myślisz ,że wymiarowa biało czerwona tablica lepiej informuję ,że jedzie PILOT bo ja szczerze myślę ,że NIE.
To Twoje zdanie, bo w ten sposób próbujesz usprawiedliwić swoja niekompetencję w temacie. Po to "wymyślono" taką formę tablicy i materiał jakim ma być pokryta (folia odblaskowa) by "niosła" sobą info dla innych użytkowników drogi o szerokości przewożonego ładunku. "Twoja" nie dość, że jest przeznaczono do zupełnie innego celu (pojazd długi) to została "zmodyfikowana" (napis PILOT) w sprzeczności z wzorcem dla w/w.
Cytuj:
... a i tak 70% pilotów nawet z firm zajmujących się tylko pilotażem lata podobnie jak mi.
Że Ci "lata" to widać... Z powodu takich co im "lata" (mimo posiadania tablic świetlnych z cyframi i rożnych "wynalazków" typu "fala świetlna) w czasie policyjnej kontroli przed wyjazdem z powodu braku wymaganej przepisami tablicy zakazano wyjazdu kolumny (Szczecin, Poznań, Elbląg, Opole) Z 4-rech pojazdów do pilotażu tylko dwa miały a dwaj pozostali kierowcy mieli takie jak Ty podejście do tematu.
Cytuj:
I uwierz ,że 2 koguty z tyłu auta niczego nie poprawiają , chyba jedynie to ,że mogą wkur**** kierowce gdy jedziesz przed nim.
To samo możesz powiedzieć o wszystkich pojazdach uprzywilejowanych, komunalnych czy ekip drogowych lub pomocy drogowej. Takie jest ich zadanie. Mają zwrócić uwagę na pojazd który stanowi utrudnienie w ruchu drogowym (nie dot. uprzywilejowanych) Firmy produkujące oświetlenie ostrzegawcze dwoją się i troją wprowadzając coraz to kolejne ulepszenia (technologia xenon, LED, soczewki fresnela, lustra zwielokrotniające strumień świetlny) by źródło światła ostrzegawczego było jak najbardziej efektywne (nie efektowne) i jak najlepiej spełniało swoje zadanie a tu proszę, Kolega uwaza, że:"... jeden kogut wystarczy..."
Dla uzupełnienia taki cytat:
...
2. Pojazd wykonujący pilotaż powinien być wyposażony w:
pkt. 2) dwa światła błyskowe barwy żółtej, widoczne ze wszystkich stron pojazdu z odległości co najmniej 150 m przy dobrej przejrzystości powietrza.
Cytuj:
A i jeszcze co do tablicy to nie chodzi tu o paliwo a raczej o to ,że taki żagiel na dachu bardzo trzyma autko..
A box, rowery, narty, bagażnik to nie? Skoro decydujesz się na takie zajęcie to musisz mieć świadomość z czym to się wiąże. A po drugie jakie prędkości osiągasz przy pilotażu? Poniżej 90 kmh opór powietrza nie zatrzyma samochodu. A już Audi Allrad na pewno. A co do zużycia paliwa... Tak należy kalkulować stawki by i ten parametr uwzględnić.
Cytuj:
A co do tego jednego koguta bo widzę ,że chyba cię to boli
nie wpadłeś na to ,że może autko dopiero przyjechało i wszystko było dopiero zakładane zwłaszcza ,że zdj jest robione w dzień..
I przez przypadek wylądował dokładnie na środku dachu...
...Jeżeli coś robisz to rób to najlepiej jak potrafisz. To świadczy o Twoim profesjonalizmie.
Inaczej narażasz się na krytykę...
Nie wiem czyj to cytat ale idealnie tu pasuje...