Cytuj:
Czyli tarcza tak czy siak powinna być włożona tyle ze można spróbować z tą granicą a co to z tą urlopówką jest ?? Jestem narazie zielony w tym to muszę miec dokładnie wytłumaczone
jeżeli sam sobie kupujesz auto, jesteś osobą prywatną, to kto ma Ci wystawić tą urlopówkę?
tarczka musi być
Napiszę jeszcze w ten sposób, jak jechałem ze znajomym miałem podobne obawy, powiedział mi że on nie ma żadnych urlopówek, tylko jak jedzie przestrzega norm czasu pracy, jazdy, odpoczynku. I tak jechaliśmy na Niemcy, Belgię, Holandię i Francję. Przez 10lat nigdy nie miał z tym problemu. Tyle że jechaliśmy jego najazdem, i przez te 5dni od wyjazdu przestrzegaliśmy przepisów.
Co do granicy, prawda jest taka że jak przejedziesz całe Niemcy, a na granicy od nowa to nikt Ci nie udowodni że np auto do granicy przyprowadził kolega, Ty jechałeś za nim osobówką, na granicy się zmieniliście.
Osobiście radzę jazdę przez Niemcy w nocy, dlatego że w nocy aktywność policji jest duuużo mniejsza. Druga sprawa to auto jakim pojedziesz, upewnij się że dojedziesz tym do PL, nie raz widywałem na poboczu zawiedzionych kupców na awaryjnych.
Jeżeli nie jeździsz ciężarówką warto jednak zrobić sobie chociaż kilka godzin odpoczynku podczas takiej trasy.