Witam ,orientuje się ktoś jakie jest spalanie manów z silnikiem jak w nazwie. I jak wygląda ogólnie sprawa eksploatacji tych silników czy się psują itp..??
_________________ Transport ponadnormatywny "KONKEL"
chciałem się podpiąć do tematu z pytaniem: czy ma ktoś jakieś specyfikacje tego silnika 600? albo chociaż 500?
wiem tylko że 600 ma 18 litrów i 2 sprężarki
Jako ciekawostkę podam, że kabina w takim Mańku jest zawieszona wyżej. Silnik po prostu nie zmieścił się między ramą a tunelem kabiny i postanowiono ją delikatnie wyżej zawiesić.
603 ma chyba 2 zawory na cylinder a 604 4 + piąty na veb tak jak reszta manów
Swoją drogą silnik 423 cóż to za wynalazek i spełnia norme Euro 1 tak samo jak f 90 422 dziwna sprawa
Widziałem kiedyś również 373 w f 2000 tez jakieś dziwne oznaczenie
Swoją drogą silnik 423 cóż to za wynalazek i spełnia norme Euro 1 tak samo jak f 90 422 dziwna sprawa
Widziałem kiedyś również 373 w f 2000 tez jakieś dziwne oznaczenie
423- to pewnie F2000 z początku produkcji, silnik z 19-422 a kabina z F2000 (pewnie coś w stylu przejściówki)
373- często takie widziałem, jak wyżej tylko że 19-372.
Analogicznie było z 19-362 i 19-361.
A właśnie spotkał sie ktoś z wersją F2000-Benelux
_________________ Wysłano z budki telefonicznej...
Z tego co wiem to silnik miał 18,3 Litrów, 2350Nm w układzie V10 po dwa zawory na cylinder
Z wielu opinni słyszałem, ze był to nie udany silnik usterki były na porządku dziennym i to nie jakieś błachostki
Samochód: VOLVO FH500 EEV
Czyli od wejścia na rynek 500PS MAN'a, zastosowanego w serii F90, nic się nie zmieniło, jeżeli chodzi o silnik 600PS...cóż, monachijczykom to nie wyszło, ale za to silniki 410PS to po prostu poezja - odbiegając od tematu
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 12 gości