GG: 8694441
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa minimalnego wieku kierowcy C+E w Hiszpanii. Czy jest to także 21 lat jak w Polsce czy może wiek ten jest choć trochę mniejszy?
_________________ SENS ICH ISTNIENIA - także i mój!
Ahoj!
Wdg. strony wiki po hiszpańsku - wymóg dla kat. C+E to 21 lat. Albo 18 w przypadku posiadania KW.
Cytuj:
E
Edad mínima para obtenerlo: 18 años para el B+E. 18 años para el C1+E y C+E con Certificado de Aptitud Profesional. 21 años para el D1+E, D+E, C1+E y C+E.
GG: 8694441
Tak Kolego, mam kurs na przewóz rzeczy. KW nie mam ukończonej.
Więc lipa.
Pytam o tą Hiszpanię, bo w mojej okolicy jest oddział hiszpańskiej firmy transportowej. W PL jest tylko baza a główna siedziba jest w Hiszpanii i kierowcy są zatrudnieni w Hiszpanii. I miałem taką nadzieję, że w Hiszpanii będzie można od 18 jeździć bez KW.
_________________ SENS ICH ISTNIENIA - także i mój!
Ahoj!
Spytaj sie w tej firmie co jest Polskim odpowiednikiem "Certificado de Aptitud Profesional" - dosłownie to "zaświadczenie o kwalifikacjach zawodowych". Brzmi jak KW, ale cholera wie ...
Borys
Również potwierdzam, wystarczy mieć 18 lat i odpowiednie prawo jazdy. Chodź zarobki kierowców nie są wysokie, ze względu na konkurencyjność kierowców głównie z rumunii, którzy jeżdżą za mniejsze wynagrodzenia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 18 gości