witam mam problem z płynem chłodzącym.Ubywa mi i nie wiem gdzie nie na na zewnątrz żadnych objawów w oleju go nie ma w ukladzie powietrznym też oleju w układzie chłodzenia też nie ma ,co jest to mokro w okolicach sprężarki ubywa tak 1,5 do 2,5 litra dziennie proszę o pomoc nic nie kopci odpala normalnie bez zarzutów
GG: 0
pod sprezarka masz pompe "wodna" sprawdz rury dochodzace do niej,jaki wyzej wchodzace w obudowe/zespol termostatu. Na tych rurach sa specjalne oringi (dosc grube) i przez nie potrafi spierdzielac ciurkiem. Jesli ustalisz ,ze tam ucieka to przed rozbiorka kup na kazda rure ktora bedziesz demontowal nowe te uszczelniacze - nie udalo sie nam jeszcze dobrze zlozyc na uszczelniaczu raz urzytkowanym chocby przez jeden dzien.
GG: 2729781
Mam dokładnie ten sam problem, cieknie na połączeniu grubych rur w okolicach sprężarki. Ciekawe jest to, że wyciek jest tylko przy niskich temperaturach. U mnie dostęp do tych rur jest bardzo zły i żeby wymienić ten oring trzeba chyba wymontować sprężarkę.
Dzięki za podpowiedz usterkę zdiagnozowano byly to tulejki na pompo wtryskiwaczach zrobił mi to serwis mocno mnie to zabolało ale jestem zadowolony z usługi dzięki i pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości