Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 14 lut 2011, 18:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MP 3

Witam.
Nie wiem do konca jak to zrobic mianowicie chodzi o to ze rano jade sie rozladowac nie swoim samochodem potem wracam i siadam na swoj, Pytanie czy po skonczeniu jazdy tarcze rowniez zakanczam i jak np minelo mi 4.5 jazdy to potem w swoim moge jechac tylko 4.5 ?? czyli na dojezdzam to co zostalo.

Post Wysłano: 14 lut 2011, 19:46

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

tarcze ze "swojego"pojazdy kończysz i siadając do ''nowego" pojazdu sprawdzasz czy twoja dzienna tarczka pasuje symbol E... jeżeli pasuje z drogiej strony piszesz w okienku "1" godzinę, kilometry wyjazdowe i wkładasz tarczę jedziesz normalnie zgodnie z przepisami po zakończeniu jazdy wpisujesz kliometry powrotne i podliczasz ile zrobiłeś kilometrów, potem z ta samą tarczą dzienną wracasz do "swojego "samochodu i w okienku"2" wpisujesz godzinę, kilometry wyjazdowe i wkładasz tarczę jadąc dalej zgodnie z przepisami.
Jeżeli w "nowym"samochodzie twoja dzienna tarcza z jakichś względó nie pasuje zakładasz nową i piszesz normalnie z przodu jak się należy jest to jedyny przypadek kiedy można mieć dwie tarcze z 1 dnia.

Post Wysłano: 14 lut 2011, 19:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

mowisz o tym okienku co jest ztylu na srodku tarczki?? dokladnie sa tam 3 pola...
Czyli jak dobrze rozumiem bo wlasnie nie zaczynam od swojego ... wkladam w nie swoim tarcze normalnie potem ja zakanczam. I w okienku wpisuje o ktorej godzinie wkladam ta tarcze do mojego samochodu i reszte.??

Post Wysłano: 14 lut 2011, 20:09

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

trochę ci namieszałem ale poprawię się.
zaczynasz od "obcego" pojazdu i piszesz normalnie z przodu bo jest to pierwszy pojazd którym jedziesz,jak skończysz nim jeździć zakańczasz tarczkę z przodu i w "swoim" samochodzie zaczynasz pisać tarczkę w polu "1" z tyłu tarczki i tez z tyłu ją zakańczasz.
pamietaj o typie tarczki czyli numerze E... by pasował.
nie ma znaczenia który samochód jest "twój" ważne jest byś zaczynając pracę pisał z przodu tarczki a potem zmieniając pojazdy piszesz t tyłu tarczki w odpowiednich polach.
w ciągu doby tylko możesz jechac tylko 4 samochodami czyli 1 z przodu i 3 z tyłu tarczki.(tam też masz miejsce na numer rejestracyjny, godzine rozpoczęcia jazdy, kilometry i przebieg tym samochodem.
pamiętaj tarczkę wkładasz normalnie tak by rysik mógł rysować gdybyś jeździł jednym pojazdym tylko zapisy ręczne wnosisz z tyłu.
jeżeli nie zrozumiałeś to pytaj.

Post Wysłano: 14 lut 2011, 20:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Zrozumialem jasno:):) dzieki wielkiem wam Obojga. Szczerze to wydaje mi sie ze malo kto o tym wie:):) I znow jestem madrzejszy o nowa rzecz:) Dziekuje raz jeszcze:)

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]