Cytuj:
Szerokie oponki mam w TGA. Jedzie się dobrze a jedyną wadą są wiecznie uchlapane lusterka i boczne szyby.
Po to w autach z taką oponą są plastikowe ranty na nadkolu...
co do wyglądu.. Po tym wątku często zwracam uwagę na ogumienie TIRów, które widzę.
Porażka. Na naczepówkach auto wygląda jak kombajn ziemniaczany z PGR Pierdziszewo.
Specjalnie też (jak mam okazję) pytam kierowców, którzy je maja założone na przednią oś o wrażenia. 99% psioczy na oszczędność szefa.
Tak jak napisałem wcześniej, u mnie w firmie na TGXie założone są odpowiednie opony i jeździ się naprawdę fajnie. Na naczepówkach nie jeździłem, ale starczą mi opinie.
Słyszałem wersję, że szerokie opony na przód powstały właśnie przez modę zakładania naczepówek. Producenci wyczuli niszę na rynku i ją zapełnili dedykowanymi oponami. Ale w Polsce nadal pokutuje zasada "aby taniej".
Wrzucam dwie fotki dedykowanej opony (nie były robione celowo dla niej, więc nie jest to idealne ujecie)
PS: Wojtek, nie dało się wstawić miniaturki? Niektórzy korzystają z wolnych łącz, poza tym na niektórych monitorach strona się przez taka "krowę" rozjeżdża...