Witam koledzy, sprawa jest ekstremalnie pilna, za 1,5 h wyjeżdżam w trasę samochodem który stal kilka dni (Renault Premium 2010) po odpaleniu auta na tachografie wywala błąd ze brak/odcienice zasilania, odpowiedni znaczek i liczbę 31, samochód normalnie odpalił czyli aku nie było słabe, karte szefa normalnie zalogowałem i podczas przejazdu po placu nic nie wyskakiwało, tylko na postoju i zmianie na łóżka. Jechać muszę i od tego nie ma odwrotu ale co zrobić żeby moje "sumienie" na karcie było ok i podczas ewentualnej kontroli.
GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy
Na tachografie jest po prawej stronie przycisk "OK" ( w zależności od tachografu)
U mnie, jak się baterie skończyły, to też taki błąd wywalało, ale po odpaleniu auta wystarczyło nacisnąć w/w przycisk, i wszystko grało.
_________________ Pozdrawiam - Łukasz
Był DAF XF 105.510 SSC 6x2 <- Kto śmiał to usunąć? Mam uczulenie na dzieci Neo, i pseudokierowców z prawego fotela!
dzięki Jeszkin za zainteresowanie ale w moim przypadku po naciśnięciu OK błąd po chwili pojawiał się ponownie i tak w kolko odwiedziłem po drodze serwis Renault i okazało się ze do wymiany jest wyłącznik przy aku - przy nowym aucie (sic!) ale na szczęście wszystko tacho rejestrował poprawnie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 25 gości