Cytuj:
Słyszałem że najlepsze są president,
To źle słyszałeś. Marketing robi swoje... Missouri a co gorsza jakieś odpowiedniki omijaj szerokim łukiem.
Antena na magnesie na samochodzie ciężarowym to parodia. Pomijam gdy ktoś jedzie w trasę i ma swój sprzęt na chwilę, ale na stałe, to znaczy na stałe a nie na jakichś magnesach.
Cytuj:
jak i to w osobówce niechętnie wierci się dziury, nie zawsze przy sprzedaży to może się spodobać potencjalnemu klientowi, bo nie wszyscy używają tam cb, w ciężarówce takie radio to raczej normalna sprawa
A ja wiercę w każdej swojej osobówce. Kiedyś we Fiacie, teraz w Skodzie mam a zaraz będzie w CC. To ma odpowiadać mi a nie jakiemuś klientowi którego i tak nie ma bo nie zamierzam teraz sprzedawać samochodu. Antena ma się dobrze trzymać i dobrze pracować. Jej miejsce jest na dachu zamontowana na stałe. (poza przypadkami "na chwilę" jak wyżej) Niezależnie krótsza czy dłuższa jest lepiej i ładniej jak jest na stałe i tylko tak proponuję ją zamontować. Zarówno w małym jak i dużym.
Sam w sobie Harry2 nie jest drogi, ale szumofon jak każde inne chińskie badziewie. (no prawie) Jeśli chcesz wiedzieć co to jest radio to kup coś w stylu Alan 18, 28. Może stary Herbert, ew Wilson.
Jak musisz kupić nowe radio to popatrz na Yosana 120, nie ma s-metra ale jakoś to działa i drogie nie jest.
Antene kup nową. Nie wiem jaki to samochód i z jaką wysoką kabiną więc Ci nie pomogę. Standardowo 1,5m będzie odpowiednie w stylu Alan 9PLUS oczywiście na stałe na dachu czy ew. jakiejś rynience.
Na osobówkę zresztą to samo... Chyba że chcesz jeszcze lepszą antenę do osobówki (pewnie nie)?