Cytuj:
A może wykorzystacie nasz patent i w jednym ze zbiorników zrobicie grodź i będzie cześć olej a cześć paliwo...
Powiem Ci kolego, myśleliśmy nad takim rozwiązaniem, ale to zdaniem ojca za dużo kombinacji. Zresztą nasze 2 zbiorniki są połączone, nie wiem jak to się nazywa, że gdy lejesz do jednego zbiornika paliwo, to odrazu przelewa się do drugiego. Zresztą kupiliśmy już Hydraulikę i zostana założona w miejsce małego zbiornika, w miejscu wolnym założymy skrzyneczkę i będzie wszystko zagospodarowane. Dzisiaj założona została hydraulika.
Cytuj:
Cytuj:
Many więcej palą niż Daf-y i są tańsze w eksploatacji.
Co do kosztów eksploatacji to nie będę się wypowiadał, ale w kwestii spalania kłóciłbym się
Do spalania, to tak:Ojciec rozmawiał, z kumplami którzy posiadają na "łódkach" Many i Daf`y to na którym lepiej wychodzą. To praktycznie wybór zawsze padał na DAF-a iż mniej pali. Nie wiem czy to była wina silników, które napewno nie były w najlepszym stanie. Nie wiem jak to jest na międzynarodówce ze spalaniem ale tam może MAN mniej pali od DAF-a. Jeśli jest inaczej, poprawcie mnie.