Szczerze? Nie pamiętam na 100% do kiedy trzeba było mieć wyrobione kat. C, żeby można się było jeszcze załapać na stary kurs na przewóz rzeczy - ale jeśli takowy miałeś, to znaczy że się wyrobiłeś z czasem i nie obowiązuje Cię KW. Problem polega tutaj na tym, że prawnie taka sytuacja jak Twoja nie została jasno określona i pozostaje pole manewru dla urzędniczej interpretacji i dobrej woli
Mimo tego logiczne jest, że posiadając stary kurs i prawko C spełniałeś odpowiednie wymagania ustawy, w związku z czym jeżeli wcześniej wszystko było w porządku, to ja podstaw do odmówienia wydania zawodowego prawa jazdy nie widzę - takie moje zdanie prywatne, jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić
Ja bym sobie w wypadku kolejnego fiaska rozmowy z panią z urzędu (względnie można też podejść do innej pani - co człowiek to obyczaj) pożyczył sobie kierownika wydziału komunikacji na dyskusję, i jeżeli po przedstawieniu argumentów przedstawiciel władzy będzie dalej na nie, to poprosić o wykonanie pisemnej odmowy z podstawą prawną (żeby nie było "nie, bo nie"). Jak masz taki papier w ręce to już można zacząć szukać paragrafów, wcześniej to raczej nie ma sensu.
Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje