Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 8 z 8 [ Posty: 158 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 mar 2011, 17:56

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Z tym to macie rację,gdzie polacy pracują jako kierowcy to za mniejszą stawkę,bo raczej jakiś tam holender czy niemiec nie podniesie stawki tak jak dla rodaka swojego.Obcokrajowcy zawsze będą niżej,tak było,jest i będzie jesli chodzi o płacę.
Zawsze jest różnica i nigdy nie będzie na równi,pewien znajomy jeździ u holendra na tank kontenerach to o wiele mniej zarabia,zresztą bez porównania.Polak nagina jako niewolnik przez miesiac,nawet nie zjeżdzając na bazę i jazda z D do PL,potem z PL do D lub NL.
Taki holender to jeździ 5 dni w tygodniu a każdy week w domu.
Obrazek

Post Wysłano: 19 mar 2011, 23:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Szkoda że nie ma przepisu który jasno i wyraźnie mówi: "maksymalnie w aucie 14 dni i obowiązkowa pauza w domu".

Niestety, w tej części Europy kierowca traktowany jest jak łącznik między pedałami i kierownicą :roll: , czyli jak część którą można wymienić jak się zużyje.

Post Wysłano: 21 mar 2011, 1:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Cytuj:
Z tym to macie rację,gdzie polacy pracują jako kierowcy to za mniejszą stawkę,bo raczej jakiś tam holender czy niemiec nie podniesie stawki tak jak dla rodaka swojego.Obcokrajowcy zawsze będą niżej,tak było,jest i będzie jesli chodzi o płacę.
Zawsze jest różnica i nigdy nie będzie na równi,pewien znajomy jeździ u holendra na tank kontenerach to o wiele mniej zarabia,zresztą bez porównania.Polak nagina jako niewolnik przez miesiac,nawet nie zjeżdzając na bazę i jazda z D do PL,potem z PL do D lub NL.
Obrazek
To zależy, ja na ten przykład pracując w Irlandii zarabiam tak jak Irlandczycy, co prawda niektórzy mają więcej, ale inni znów mają mniej niż Ja, z tą różnicą że nie jeżdżę po UE a po Irlandii i mieszkam tu na stałe wykonując pracę w której jestem codziennie w domu :)

Post Wysłano: 05 kwie 2011, 16:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Fiat/FH

http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... d=10885688

Post Wysłano: 06 kwie 2011, 9:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Śmiech na sali w tych ofertach. Znalazłem już kwiatek. Opisy wyposażenia są identyczne dla obydwu marek i co lepsze od kiedy w FH montowane są elektryczne rolety?. W ofertach zastosowano metodę kopiuj wklej plus skrypt pogrubienia liter. Nie to żebym szukał dziury w całym, ale skoro się coś sprzedaje to się pisze o tym przedmiocie rzeczy konkretne i nie odbiegające od rzeczywistości.

Post Wysłano: 10 kwie 2011, 14:23

Użytkownik

Użytkownik

Niby mają zakupić nowych 10 sztuk ciągników,nie wiem ile w tym prawdy.Będą to man'y TGX...

Post Wysłano: 04 lip 2011, 14:40

Użytkownik

Użytkownik

Na bazie stoi sporo zestawów standardowo bez obsady i zrobili nową stronę firmy:
http://www.k-m.pl/

Post Wysłano: 02 cze 2012, 16:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12975077
Samochód: Ford Transit '98

Panowie, pora zmienić nazwę tematu. Już nie "Kociuk & Magier", teraz jest "Kociuk Logistic".

Powyższy post wyraża opinię autora jedynie w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny!

Post Wysłano: 04 cze 2012, 0:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Obrazek
Taki Holender jeździ 5 dni bo za sobotę szef musi mu zapłacić 200%, a za niedziele 300% normy. Więc za weekend ma tyle co za resztę tygodnia... Na świąta rozmawiałem z Holendrem z naszej firmy. Wieć "gule" jeżdżą po Beneluxie, Niemczech i bliska Francja. Żeby przypadkiem któryś nie mógł zostać na weekend... No ale holendrzy mają płacone za godziny, a nie śmieszne diety...

Post Wysłano: 07 cze 2012, 10:12

Użytkownik

Użytkownik

Na testach był man tgx,chyba w czerwonej kabinie.Kierowcy niby jeździli na zmianę przez tydzień i potem zmiana i testowali nowy sprzęt.
Również słuchy chodzą że rejestrują firmę w niemczech,ma być kilka zestawów.Zapewne mają to być same volvo,które mają euro5 i które będą smigać gównie na rosję.
Ma ktoś fotki naczep w nowych barwach??

Post Wysłano: 09 cze 2012, 23:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Barwy właściwie się nie zmieniły, "Magier" został zaklejony7 zielonym prostokątem, na którym białymi literami napisali "Logistisc". Czcionka, rozmiar i styl bez zmian :)

http://www.k-m.pl/

Coś takiego jak to logo na górze strony :)

Powyższy post wyraża opinię autora jedynie w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny!

Post Wysłano: 16 cze 2012, 15:17

Użytkownik

Użytkownik

Na testach też jest actros mp4 gigaspace,ciekawe co wybiorą i jakie zaproponują dogodne warunki dla firmy pod względem nowych wozów i walka o klienta będzie.

Post Wysłano: 22 lip 2012, 20:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 34126295
Samochód: Golf III Opel Combo

Cześć powiem tak kto ma coś w głowie to przenosi swoje firmy do Niemiec a Kociuk nie jest jedyna firma moja firma z białej tez zostaje przeniesiona ale będzie więcej firm które przerejestrują swoje samochody więcej jest zezwoleń itp

Post Wysłano: 14 sie 2012, 11:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cześć powiem tak kto ma coś w głowie to przenosi swoje firmy do Niemiec a Kociuk nie jest jedyna firma moja firma z białej tez zostaje przeniesiona ale będzie więcej firm które przerejestrują swoje samochody więcej jest zezwoleń itp

A Kociuk "przenosi" firmę do Niemiec? Pierwsze słyszę...

I która to Ta Twoja firma co też się przenosi?

Post Wysłano: 07 paź 2013, 14:20

Użytkownik

Użytkownik

witam.
Jestem po rozmowie tel. z K&M. Jestem świerzakiem, nie mam doświadczenia.
-przez okres przyuczania płacą .... połowę minimalnej stawki, czyli ok 800brutto! Ciekawe, czy da się wynegocjować więcej podczas bezpośredniej rozmowy;
-lojalka - 3 lata. W razie rozwiązania umowy - zwrot kosztów szkolenia - koszt - nie wiem, info nie via telefon. Do tego zwrot za ew.uszkodzenia, choć domyślam się, że chodzi tylko o przypadki, których nie obejmuje OC czy ich dodatkowego ubezpieczenia, czyli szkody po alkoholu etc;
-brak systemu typu 3/1 etc. Czyli nie zaplanujęsz sobie, z góry, pobytu w domu-będziesz wtedy, gdy będzie np więcej czasu do roz/za-ładunku a będziesz ...gdzieś niedaleko domu albo nie będzie kursu. Ewentualnie urlop.
-kierunki, jeśli dobrze zrozumiałem głownie UA,Rosja.
Pomimo, połowy stawki głodowej w 1ym okresie, chyba bym sie zdecydował, gdyby nie ten okres lojalki. Czy jest na forum ktoś, kto rozwiazywał umowę przed upływem lojalki? Czy musiał oddawać za przyuczanie?

Post Wysłano: 07 paź 2013, 16:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Mazda 626

Jeżeli chodzi o lojalki, to jeden pracodawca z Rumii zaproponował mi takie warunki, przyuczenie do zawodu, za darmo miałbym pracować u niego przez ten okres gdzie by mnie przyuczał, lojalka na 18 miesięcy. Gdybym pracowałbym u niego np. osiem miesięcy, to bym musiał oddać mu dwie wypłaty. Nie zgodziłem się na takie warunki. Uważaj na takie firmy gdzie trzeba podpisywać lojalki.

Post Wysłano: 08 paź 2013, 12:21

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
witam.
Jestem po rozmowie tel. z K&M. Jestem świerzakiem, nie mam doświadczenia.
-przez okres przyuczania płacą .... połowę minimalnej stawki, czyli ok 800brutto! Ciekawe, czy da się wynegocjować więcej podczas bezpośredniej rozmowy;
-lojalka - 3 lata. W razie rozwiązania umowy - zwrot kosztów szkolenia - koszt - nie wiem, info nie via telefon. Do tego zwrot za ew.uszkodzenia, choć domyślam się, że chodzi tylko o przypadki, których nie obejmuje OC czy ich dodatkowego ubezpieczenia, czyli szkody po alkoholu etc;
-brak systemu typu 3/1 etc. Czyli nie zaplanujęsz sobie, z góry, pobytu w domu-będziesz wtedy, gdy będzie np więcej czasu do roz/za-ładunku a będziesz ...gdzieś niedaleko domu albo nie będzie kursu. Ewentualnie urlop.
-kierunki, jeśli dobrze zrozumiałem głownie UA,Rosja.
Pomimo, połowy stawki głodowej w 1ym okresie, chyba bym sie zdecydował, gdyby nie ten okres lojalki. Czy jest na forum ktoś, kto rozwiazywał umowę przed upływem lojalki? Czy musiał oddawać za przyuczanie?
800 zł? odpusc... idz sobie lepiej na busa do piekarni za 1500zł

Post Wysłano: 14 paź 2013, 9:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Magnum

kolego emild mam dla Ciebie radę,tylko bez obrazy. Rozpędź sie i strzel baranka w ścianę to może Ci się poprawi! Za 800?? brutto! To weźmiesz góra 500 i ty za to chcesz żyć? Rozśmieszyłeś mnie do łez :lol: Unikajcie takich parszywych pracodawców! Kolega Ci dobrze napisał "idź do piekarni" lub ulice zamiatać,tam napewno więcej płacą :mrgreen: Szukaj dalej i nie łap się takiego dziadostwa :lol: buhahaha 800zł :mrgreen:

Strona 8 z 8 [ Posty: 158 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8