Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 maja 2011, 20:00

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam
Panowie zastanawiam się czy mozna zrobić coś takiego. Startujemy w podwójnej ja i kolega. Wkładamy swoje karty. Wyjeżdzamy ja swoje 4,5 godziny i kolega swoje 4,5 godziny po czym ja wysiadam z auta i na moje miejsce wsiada inny kierowca. Czy mozna coś takiego zrobić? Oczywiście z zachowaniem czasu pracy pierwszego kolegi?

Post Wysłano: 16 maja 2011, 13:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

podwójna obsada jest podwójną, gdy drugi kierowca wsiądzie najpóźniej godzinę od rozpoczęcia jazdy.

więc jeżeli kolega zaczyna jazdę o 8:00 a Ty dosiadasz się do 9:00 to zakończyć jazdę - Wasza doba kończy się 6:00 następnego dnia - wtedy musicie zacząć pauzę dobową.

jeżeli jednak wsiądziesz później np. o 10:00 to możecie jechać tylko do 21:00 - pojedyncza obsada mimo dwóch kierowców, później pauza dobowa i dopiero druga doba będzie traktowana jak w podwójnej obsadzie.

Post Wysłano: 16 maja 2011, 13:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Volvo FH13

Z tego co pamiętam to jest coś takiego że żeby jechac w podwójnej obsadzie to drugi kierowca bedzie musiał włożyć swoja karte (krążek) w jakimś krótkim czasie od rozpoczęcia jazdy przez pierwszego kierowce (chyba do 1-godz) więc w twoim przypadku kolego bedzie chyba na logike to samo tak mi sie wydaje...

Post Wysłano: 16 maja 2011, 13:40

W tym temacie toczyła się ostatnio dyskusja na temat podwójnej obsady:

viewtopic.php?f=45&t=3022&start=1300

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]