Witam!
Cytuj:
Nie mam cię tym zamiaru urazić
Nie ma problemu, co do lakieru to został odnowiony i się świecił do pierwszej burzy
Cytuj:
18.43 DK53 Ostrołeka - Olsztyn. Prawdopodobnie Twoja Magnumka widziana jak jechała w kierunku Ostrołęki. Ja z bratem myłem swojego Jelcza XF
Tak to byliśmy my. Wracaliśmy z płytą z portu w Gdynii. Mam same dobre wspomnienia związane z Jelczami ale jeszcze 95 Ati.
Cytuj:
Witam kolegę mam pytanie jak zamontowałeś światła do jazdy dzienne Dałeś przekaźnik po zapłonie czyli wtedy jak przekręcisz kluczyk dzienne się zapalają a jak włączysz
Światła miały wbudowany już automat do włączania się wraz z zapłonem. Z każdej lampki wychodziły 3 kable:
biały - został podpięty pos stacyjkę (trzeba było odnaleźć w kostce kabel, w którym jest prąd . Były 2: w pierwszym po po przekręceniu kluczyka na pierwszy bieg tj włącza się CB i drugi, w którym pojawia się prąd po włączeniu zapłonu i trzeba podpiąć pod ten kabel).
żółty - podpinasz jak to jest w instrukcji pod światła pozycyjne ( u nas nie działało. Trzeba było podpiąć pod postojówkę)
czarny - masa
Wadą jest to, gdy odpalasz silnik żeby napompować powietrza zapalają się światła:
Po przełączeniu na postojówki, mijania i długie, światła automatycznie gasną.
Cytuj:
czy są jakieś wymagania na jakiej wysokości mają być zamontowane
max 40 cm od krawędzi samochodu
min 60 cm odstępu między światłami
min 25 cm i max 150 cm od ziemi
Cytuj:
Zostałeś bohaterem w swoim aucie?
Oczywiście, że zostałem chociaż dla niej.
Parking Zerowy Gdynia
Statek "Maja". Na tym "haczyku" uniesie 330 ton
Statek Centaur II
Chwilę przed nami z portu wypłyną olbrzymi prom z Finlandii.
Zapraszam do komentowania