Powiem Wam, że im więcej czytam, tym większy sukces wróżę temu przewoźnikowi;) z całą pewnością w niedalekiej przyszłości się przejadę:)
Warunki pracy kierowców są do pozazdroszczenia.
Tak sobie myślę, że do pełni "polskości" w PolskimBusie zabrakło postawienia na Solarisy
Skoro złożyli zapytania ofertowe do wszystkich producentów, to do Solarisa pewnie też.
Nie jestem jednak znawcą i nie wiem czy Solaris ma na tyle szeroką ofertę autokarów dalekobieżnych, by sprostać wymaganiom, nie wiem tez czy byłby to dobry zakup i wcale nie upieram się przy tej marce, choć taki kontrakt dla Solarisa mógłby być bardzo potrzebny.
Jestem służbowo 5x w tygodniu w Oświęcimiu, gdybym tylko był zapalonym fotografem miałbym najlepsze miejsce w Polsce do fotografowania autokarów.
Gdyż Muzeum Auschwitz każdego dnia odwiedzają tak niewiarygodne ilości turystów z całego świata, że ma się codziennie okazje widzieć paredziesiąt luksusowych autokarów. Jest to dość ciekawe, bo można zobaczyć jak polskie autobusy wypadają na tle Czeskich, Słowackich, Niemieckich, a także państw znacznie odleglejszych.
Zmierzam jednak do tego, że na podstawie tych moich profesjonalnych "analiz rynku"
stwierdzam, ze na drogach pojawia się coraz więcej turystycznych Solarisów, choć chyba szybko rynkiem w Polsce nie zawładną. Chyba przede wszystkim dlatego, że wciąż nie stać "nas" na nowe.... lub też Solaris wcale nie ma dobrej oferty.