Cytuj:
Cytuj:
Witam, rezlizuję sobie założony plan i już mam B C i w trakcie CE. O ile B wydali mi normalnie to po zrobieniu C podpisywałem oświadczenie, żeby mi nie wydawali prawka bo robię od razu CE.
Jak wysoka kara mnie czeka w przypadku kontroli jeśli będe jechał samochodem na C kategorię??
moim zdaniem zależy na kogo trafisz. Ja 2 lata temu leciałem busem z przyczepą 2 osiową i ciągnąłem S-Maxa do Magdeburga a nie miałem jeszcze E. dostałem mandat w wysokości 100zł i 4 punktów(za prędkość ) oraz dalszy zakaz jazdy z przyczepą
pozdrawiam
To jest właśnie totalna kpina z prawa. Tylko właśnie w wielu przypadkach przejawia się ona nie w obywatelach, a właśnie w tych, którzy prawa powinni strzec.
Czy to nie jest śmieszne, że jak zapomni się włączyć świateł, albo odbierze telefon w czasie jazdy, to radiowóz natychmiast się w pobliżu znajdzie i dyskusji nie ma.
Zaś jak nie ma się uprawnień do prowadzenia danego pojazdu (według mnie jest to jedno z dwóch najcięższych wykroczeń przeciwko prawu o ruchu drogowym), to sprawę się przemilcza. No maksymalnie daje mandat 500 zł.
Czy to tak powinno być, że kara za jazdę bez prawka jest taka sama, jak za przekroczenie prędkości o powyżej 50 kmh? Nie pamiętam dokładnie nowego taryfikatora, ale do niedawna tak było.