Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6365002
Samochód: a to zależy :)

W kraju sprawa wygląda tak samo jak w całej UE. Jeździmy zgodnie z zapisami Rozporządzenia 561. Nie istnieje coś takiego jak: żółta tarczka, niebieska kartka czy zielony trapez. Jedynym dokumentem, który poświadcza aktywność kierowcy, gdy ten nie może udokumentować swojej aktywności wykresówkami lub kartą, jest " Zaświadczenie o działalności". Dokument formatu A4, w kolorze białym.

A co go czeka? W najgorszym przypadku krokodyl uzna, że nie ma udokumentowanego czasu i policzy 500 zeta za każdy dzień. A następnie doda firmę do bazy danych i można się spodziewać wizyty w firmie. I tyle. Do więzienia za to nie pójdzie :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: laguna

2 tygodnie pracuje w firmie i kaza mi te żółte wypisywać z podpisem i pieczątka szefa...pytałem chłopaków i mówili ze mieli kontrole i nic krokodyl sie nie przyczepił ..sam nie wiem???

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6365002
Samochód: a to zależy :)

Cytuj:
2 tygodnie pracuje w firmie i kaza mi te żółte wypisywać z podpisem i pieczątka szefa...pytałem chłopaków i mówili ze mieli kontrole i nic krokodyl sie nie przyczepił ..sam nie wiem???
http://gitd.pl/aktualnosci/item/47-nowe ... ia-pojazdu

Radziłbym zwrócić uwagę na tytuł artykułu. I mniej słuchać wykładów z "uniwersytetu parkingowego", a więcej czytać przepisów. A co do kontroli twoich kolegów: cóż, krokodyl może zielony był?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: laguna

jeszcze mam pytanko.....jezeli mam pauze powiedzmy 12 godzin a w dobie obecnej starcza mi na odebranie tylko skruconej 9-godzinnej to czy mam wykreconą pełną regularną 11-godzinną czy tylko 9-? czyli tą co mi się w 24 godzinach zmieściła???

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

jeżeli w dobie nie zmieściła ci sie 11h pauza to nie masz jej pomimo że tyle odpoczywałeś (tylko miej na uwadze że nie mówimy tu o dobie zegarowej a twojej czyli od momentu rozpoczęcia pracy liczy sie 24h)
co do tego że ktoś mówił, że koledzy tak jeżdżą??? zgadza sie ale skoro pytasz to tu padają odpowiedzi w zgodzie z przepisami :D