Cytuj:
Cytuj:
Kup sobie najlepiej Jelcza 315 i rozpocznij dziłalnośc transportową na międzynarodówce. Wedy napewno twój kierowca będzie szczęśliwy
To nie jest tak. Ja rozumiem co kolega ciezarowka chce przez to powiedziec, ja pierwsze auto jakie mi dali to był Star 200, miał skrzynie gdzie biegi nie były zsynchronizowane, wiec troche się namęczyłem, miałem wtedy 18lat a trasy robiłem niedalekie bo nie miałem swiadectwa, więc nieopłacało się ryzykować dalszych wypraw. Choć czasem bywałem dalej np. w Warszawie i wiem że po spędzeniu np. 24h w takim aucie człowiek ma dość wszystkiego. Jest tam ciasno, głośno, w lato gorąco a w zime zimno, choć jak nagrzewnica była nowa to nie było tak źle
Ja akurat że tak powiem wychowałem sie na takim spartańskim aucie i dla mnie osobiście kabina takiego Axora to był by nie lada luksus. Pamiętam jak kiedyś wsiadłem do Premiumki w globie, ile tam było miejsca
jest tu tylko częściowa racja, ale jak któś popatrzył jak wygląda niska kabina Axora przed pójściem spać, to proszę sobie wyobrazić, że pojechałem tylko w pojedynczą trasę w lecie. miałem tylko dwa wdzianka plus ubranie robocze.
kolega igoR84 mówi o 24h, a ja mówię o 750h non stop, kiedy będzę miał 2 normalne kurtki zimowe plus jedną roboczą innych ciuchów nie zliczę pościel na zmianę, jedzenie, garnki, kuchenkę, książki, TV itp.
w tej chwili kierowca w transporcie międzynarodowym wyjeżdża na conajmniej miesiąc, kabina jest jego domem.
zmieniły się czasy, zmieniła się praca kierowcy zmieniły się wymagania.
Star mógł być na trasie Ostrów - Warszawa - dom i nigdzie dalej.
kabina Axora jest przystosowana do pojazdów dystrybucyjnych, a z podwyższonym dachem do ruchu lokalnego i to wszystko.
jeszcze do kolegi <<Paździocha>>:
mała kabina nie jest najuciążliwsza w trasie na Hiszpanię, ale gdy trzeba stać weekend w zimie. jeżeli któryś z kolegów wychowanych w "spartańskich" wytrzyma 48h w pozycji siedzącej bez zajęcia stawiam piwo.
inaczej spytam kolegów igoRa84 i ciężarówki ile razy przemieszkali w kabinie auta i jakiego po miesiąc czasu lub dłużej?
dodam od siebie jakie by nie było auto po 3 weekendzie każde jest małe i większość kierowców ma dość, musi chociaż 24h odpocząć od auta.