Strona 1 z 1 [ Posty: 10 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 lip 2011, 8:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 41154221
Samochód: golf 3

witam,mialam towar do przewiezienia od samego poczadku byly problemy bo kazda dziurke w plendece trzeba bylo zalepic i czepiali sie wszystko ale nie oto chodzi , chodzi oto ze byly to kartony i po dojechaniu na miejsce na przyczepce byly niektore pozapadane od ciezaru tych wyzszych i po prawej stronie miedzy karton a burte wlozylem deske bo bylo troche luzu i akurat ten karton w miejscu gdzie byla wlozona deska ale niewiem czy ma calej dlugosci bo widzialem tylko rogi byl troche bardziej uszkodzony niz inne czy to mozliwe zeby deska mogla uszkodzic ten karton ? przyszla reklamacja na firme na kwote 900 zl, kierowca musi to placic czy powinno byc ubezpieczenie ?

Post Wysłano: 03 lip 2011, 12:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

to twoja firma nie ma ubezpieczenia na jakikolwiek ładunek? w każdej liczącej się firmie jest ubezpiecznie ładunku

Post Wysłano: 03 lip 2011, 12:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MIETEK MPIII 18.440

Nie w każdej liczącej się firmie,tylko w każdej!

Post Wysłano: 03 lip 2011, 17:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 41154221
Samochód: golf 3

ok dzieki

Post Wysłano: 03 lip 2011, 17:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1960440
Samochód: Citroen C5 tourer

Nie wiem jakie macie ubezpieczenie, ale np. to co My posiadamy daje prawo do ubiegania się wypłacenia szkody od kwoty 1000 zł

Post Wysłano: 03 lip 2011, 18:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

po pierwsze kartony układa się zamknięciami do dołu i góry, tak aby boczne ścianki były całością - inaczej się pozapadają.
po drugie na kartonach powinna być informacja do ilu warstw można układać te kartony.

miałem kiedyś taką sytuację gdzie dóch kierowców brało ten sam towar.
na kartonach była informacja: do 11 warstw.
pierwszy kierowca olał sprawę i goście układali na pace jak popadło w 14 warstwach.
drugi wlazł na pakę i pokazał jak mają układać, po załadowaniu 14 warstw wpisał w liście przewozowym, że są 3 warstwy za dużo.

pierwszy miał większość dolnych warstw zgniecionych i obciążenie poszło na przewoźnika, drugi miał bardzo mało uszkodzeń, ale uwaga w liście przewozowym pozwoliła na wybronienie się przed obciążeniem.

Post Wysłano: 10 lip 2011, 12:39

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: brak

Według mnie jest to typowy błąd braku doświadczenia (nie obrażaj się kolego) jeśli następnym razem będziesz na załadunku zwróć uwagę też czy te kartony nie są uszkodzone. Jeśli Ci się coś nie będzie podobać to w każdym liście przewozowym jest miejsce na uwagi i tam każ wpisać problem na który zwróciłeś uwagę (wiele firm załadowczych żeruje na tym, aby mieć tańszą usługę przewozową).
Cytuj:
Kolego Cyryl pierwszy raz z czymś takim się spotkałem że by ktoś podawał takie informacje na kartonach.
Cytuj:
przyszla reklamacja na firme na kwote 900 zl, kierowca musi to placic czy powinno byc ubezpieczenie ?
Po pierwsze czy został sporządzony protokół uszkodzenia ładunku z twoim podpisem i zdjęciami jeśli nie to takom reklamacje można w prosty sposób podważyć. A czy kierowca powinien płacić raczej nie bo od tego jest ubezpieczenie OCP choć to zależy od tego co było w umowie między tobą , a pracodawcą. Ciekawy jestem jak ta sprawa się skończyła. Pozdrawiam Wilk 09 8) .

Post Wysłano: 10 lip 2011, 17:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6032020

Cytuj:
Cytuj:
Kolego Cyryl pierwszy raz z czymś takim się spotkałem że by ktoś podawał takie informacje na kartonach.
Bardzo często jest przedstawione to albo w sposób graficzny albo opisowy jak wspomniał Cyryl.

Post Wysłano: 10 lip 2011, 18:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: iveco eurocargo '08,Ducato 2.8 JTD

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Bardzo często jest przedstawione to albo w sposób graficzny albo opisowy jak wspomniał Cyryl.
Ja również z czymś takim się nie spotkałem-ale na naszych pudełkach chcielibyśmy umieścić taki znak.Jezeli możecie-to podajcie info jak on wygląda-albo gdzie tego szukać.Dziękuję!

Post Wysłano: 10 lip 2011, 18:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Strona 1 z 1 [ Posty: 10 ]