Kolego Wrc.mm odpowiem Ci na te pytania które wcześniej zadałeś.
Cytuj:
jak Wy starzy kierowcy traktujecie takiego w swoim pierwszym dziewiczym kursie , umiecie go wychwycić z tłumu , ??
Nie wiem jak inni, ale ja wychwytuje takiego kierowcę bardzo szybko. Po czym to widać po pierwsze piłuje silnikiem dużo ponad obroty ekonomiczne, przy starcie z pod świateł potrafi mu zgasnąć silnik, przy zjazdach z góry dociska hamulec do puki go nie spali zamiast hamować na biegach, jedzie nie pewnie naciska hamulec bez potrzeby, to samo na placach załadunkowych potrafi cofać po kilka razy itp. i to nie ma znaczenia wiek kierującego.
Cytuj:
śmiejecie sie z takiego żółtodzioba na cb , staracie sie pomóc?
Według mnie kto się śmieje z drugiego człowieka w takiej sytuacji jest niezbyt mądry (idi...a, imb..yl) bo sam jak zaczynał nie był o wiele lepszy ,a jak by mu przyszło się przekwalifikować do innej pracy ciekawe kto by się śmiał. Czy staram się pomóc to zależy od sytuacji (jeśli mnie ktoś poprosi to nie ma problemu, ale sam z własnej woli i na siłę nie próbuje tego robić bo możesz odnieść odmienny skutek).
Cytuj:
czujecie może poczucie zagrożenia i konkurencji na rynku?
Tak nad tym się nigdy nie zastanawiałem, ale jedna mnie rzecz denerwuje w konkurencji na rynku pracy to że taki kierowca nie potrafi się szanować i obniża stawkę wszystkim na rynku z czego skrzętnie korzystają pracodawcy. Dla mnie osobiście większą konkurencją są emeryci i renciści którzy szczelnie zamykają możliwości znalezienia sensownej pracy (ale to i tak się nie zmieni do puki za takiego delikwenta nie trzeba będzie płacić ZUS).
Cytuj:
tak sobie mysle ,że wanna bedzie chyba najbezpieczniejsza jeśli tak to można okreslić.
Masz błędne postrzeganie co do zawodu kierowcy nie ma czegoś takiego najbezpieczniejszy typ pojazdu czy to będzie wanna, czy chłodnia, lora każda niesie za sobą nie bezpieczeństwa to od ciebie zależy na ile będziesz skoncentrowany w pracy i na ile będziesz myślał. Pozdrawiam Wilk 09
.