Strona 1 z 1 [ Posty: 13 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Turbo
Post Wysłano: 20 lip 2011, 21:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: M 90

Witam

Wie ktoś może gdzie znajduje się turbo w m90(96r.)i jak to wygląda

Z góry dzięki

Tytuł: Re: Turbo
Post Wysłano: 20 lip 2011, 21:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 31115452
Samochód: SCANIA R420

Nie wiem jak jest u ciebie... ale najłatwiej jest sprawdzić idąc od kolektora wydechowego... jest zaraz za nim umieszczony:D Myślę że wiesz jak wygląda turbina:D prawdopodobnie będzie umieszczona z prawej strony silnika (patrząc od tyłu):D Pozdrawiam

Post Wysłano: 20 lip 2011, 21:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A słuchaj jest taka sprawa jest możliwość wymienienia sitka w turbo czy coś takiego?

Post Wysłano: 20 lip 2011, 21:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Hmm... nie wiem o jakie sitko ci chodzi ale jeśli jest wewnątrz niej to(bo innego chyba nie ma to raczej sobie sam nie poradzisz... a powiedz dlaczego chcesz wymieniać to sitko???

Post Wysłano: 20 lip 2011, 21:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak mówiąc prosto to chodzi o sitko z turba.Szczerze to tylko tak chciałem zapytać czy to istnieje wogule itp.,jeśli było by to wymienialne to może skusił bym się na wymianę.Może to poprawi jego moc czy coś

Post Wysłano: 20 lip 2011, 23:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Chyba normalne ze turbina znajduje się na kolektorze wylotowym... Nie ma tam żadnego sitka. Sa dwa wirniki. jeden który jest napędzany spalinami a drugi który tłoczy powietrze do kolektora dolotowego... Turbinę należy wykręcić i sprawdzić czy łopatki wirnika nie są "zmasakrowane" i czy na osi jest luz.

Post Wysłano: 20 lip 2011, 23:39

Użytkownik

Użytkownik

o jakim sitku kolego piszesz? To turgina nie filtr czy coś takiego...

Post Wysłano: 21 lip 2011, 12:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Przeczytałem właśnie inne Twoje tematy...
Ty masz zielone/żółte papiery ??

Post Wysłano: 21 lip 2011, 18:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Iveco Stralis AT440S43 T/P

Cytuj:
Tak mówiąc prosto to chodzi o sitko z turba.Szczerze to tylko tak chciałem zapytać czy to istnieje wogule itp.,jeśli było by to wymienialne to może skusił bym się na wymianę.Może to poprawi jego moc czy coś
Jezu... pawlo22, Ty się obrażasz za moje odpowiedzi... Skąd Ty bierzesz te teksty? Gdybym był moderatorem, natychmiast usunąłbym twoje posty za trollowanie. Nawet nie wspomnę o tym, że nie przeczytałeś ani słowa z regulaminu forum, którego wycinek masz na samej górze wątku.

Od takich pytań jest Google - dokładniej napiszę, że mam na myśli podstawy mechaniki. Naprawdę, najpodstawniejsze podstawy :)

http://truckmapa.wagaciezka.com - mapa dla ciężarówek

Post Wysłano: 21 lip 2011, 19:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo

Niby na kolektorze wydechowym, ale czasem jest wynalazek jak w Scani 470 gdzie druga, mała turbina jest spięta z wałem i nie wszyscy o tym wiedzą :)

Post Wysłano: 21 lip 2011, 20:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Jezu... pawlo22, Ty się obrażasz za moje odpowiedzi... Skąd Ty bierzesz te teksty? Gdybym był moderatorem, natychmiast usunąłbym twoje posty za trollowanie. Nawet nie wspomnę o tym, że nie przeczytałeś ani słowa z regulaminu forum, którego wycinek masz na samej górze wątku.

Od takich pytań jest Google - dokładniej napiszę, że mam na myśli podstawy mechaniki. Naprawdę, najpodstawniejsze podstawy :)
Jak ci się nie podoba to nie musisz odpowiadać,bez łaski :wink:

Po 2 w Googlach tego nie ma.
Ogólnie to powodzenia tobie życzę :wink:

Post Wysłano: 21 lip 2011, 22:06

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:

Jak ci się nie podoba to nie musisz odpowiadać,bez łaski :wink:

Po 2 w Googlach tego nie ma.
Ogólnie to powodzenia tobie życzę :wink:
u wujka googla sa rzeczy które istnieją także sitka tyle że w modelu kuchennym lub od kranu ewentualnie teraz na czasie będą sita od kombajnów wiesz takie co zboże "sitkuja'' od plew, a w turbinie nigdy żadnego sitka nie było.

Post Wysłano: 21 lip 2011, 22:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
u wujka googla sa rzeczy które istnieją także sitka tyle że w modelu kuchennym lub od kranu ewentualnie teraz na czasie będą sita od kombajnów wiesz takie co zboże "sitkuja'' od plew, a w turbinie nigdy żadnego sitka nie było.
Plewy nie oddziela sito od zboża tylko wiatr z wirnika :wink: tak swoją drogą daj znać kolego pawlo22 gdy osiągniesz to 500 koni w tym mańku.. :D Tak na poważne to czy masz jakieś objawy wskazujące na padniętą turbinę?? kopci itp? jeśli nie to nie ma sobie nawet zawracać głowy 300pare koni na pewno jest mułowate ale nie zrobisz z niego wielkiego "mocarza" którym będziesz brał osobówki pod górę

Strona 1 z 1 [ Posty: 13 ]