GG: 7106329
Witam, mam problem w nowo nabytej 4ce, jest to samochód skrzyniowy 6x2 i problem który się ostatnio pojawił to brak hamulców, więc sprawdziłem wszystkie koła i okładziny są jeszcze grube, więc to nie wina okładzin.
Sytuacja wygląda tak że na hamulcu nożnym niemam praktycznie hamulców, zaś na ręcznym wszystkie koła stają na ostro, nawet pod ładunkiem. Zauważyłem też że jakiś 'psyk' powietrza się zaczął w okolicach pedału hamulca. Gdzie szukać przyczyny braku tych hebli?
GG: 0
Samochód: man
Forumowicz
Forumowicz
Dołączenie: Pią, 11.06.2010, 21:11
GG: 0
Samochód: man
a czy tarcze ,i klocki sa tej samej wysokości -bo może robi rant i zaciski odbijają (no chyba wiesz o co chodzi).szybka diagnoza to rusz samo regulatorami (SKRĘĆ I WYKRĘĆ ),.jak stwierdzisz poprawę to będziesz wiedział
Miałem podobny przypadek w ciągniku siodłowym.
Wymieniłem zawór pod pedałem hamulcowym - nic, rozebrałem korektor siły hamowania - nic, na końcu wymieniłem rozdzielacz znajdujący się z tyłu ramy do którego przykręcone są modulatory ABSu i hamulec powrócił.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 3 gości