Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 sie 2011, 16:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 211681
Samochód: Megane III GT, Mazda 323 for USA :)

witam,
kierowcy ktoś ukradł wszystkie dokumenty.

Firma ma transport na potrzeby wlasne, i akurat zaczyna sie 'sezon' w pełni. Co robić?

Wiadomo zgłosić zaginięcie papierów to po 1
składać papiery o duplikaty...

tylko że to wszystko trwa, a po weekendzie wyjazd. Jest jakaś możliwość aby mógł prowadzić auto? Czy do wydania dokumentów drogą oficjalną tzw. kaplica?

z góry dzięki za szybką odpowiedź

soko

Post Wysłano: 22 sie 2011, 16:22

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1801825
Samochód: ford

Z tego co wiem jak idziesz na policje to daja ci jakis kwitek ,z ktorym mozesz jezdzic. pokazujesz go w razie kontroli ze sprawa jest w toku i tyle. tak przynajmniej pare miesiecy temu mial moj znajomy

Post Wysłano: 26 sie 2011, 21:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

o ile cię nie zleją bo nie będzie chciało im sie pisać papierów. Wiem bo sam potrzebowałem. Odsyłano mnie od pokoju do pokoju na komendancie drogówki się skończyło który oznajmił ze nie ma takiego zaświadczenia

Post Wysłano: 28 sie 2011, 17:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Wszystko, zależy od tego jak się zgłosi, ale na kwitu z tego co się orientuję i tak nie można jeździć ! Kiedyś zgubiłem cały portfel i jak zajechałem na komendę zgłosić to powiedział, że nie przyjmują takich zgłoszeń, chyba, że portfel ukradziono. Moim zdaniem to głupota, bo gubisz komplet dokumentów i nie masz żadnego potwierdzenia na to, że to nie ty nimi się w tym momencie posługiwałeś, a wiadomo ludzie robią różne przekręty..

Post Wysłano: 28 sie 2011, 17:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Iveco Stralis AT440S43 T/P

Cytuj:
(...) Moim zdaniem to głupota, bo gubisz komplet dokumentów i nie masz żadnego potwierdzenia na to, że to nie ty nimi się w tym momencie posługiwałeś, a wiadomo ludzie robią różne przekręty..
A jak Ty sobie wyobrażasz takie potwierdzenie? "Dzień dobry, Panie Władzo. Zgubiłem dokumenty, da Pan papierek? Nazywam się Bronisław Komorowski, adres: Krakowskie Przedmieście 48/50 00-071 Warszawa. Z góry dziękuję za pozytywne załatwienie mojej sprawy".

Wtedy dopiero byłyby przekręty ;)

http://truckmapa.wagaciezka.com - mapa dla ciężarówek

Post Wysłano: 29 sie 2011, 6:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5115038
Samochód: ładny

Cytuj:
Cytuj:
(...) Moim zdaniem to głupota, bo gubisz komplet dokumentów i nie masz żadnego potwierdzenia na to, że to nie ty nimi się w tym momencie posługiwałeś, a wiadomo ludzie robią różne przekręty..
A jak Ty sobie wyobrażasz takie potwierdzenie? "Dzień dobry, Panie Władzo. Zgubiłem dokumenty, da Pan papierek? Nazywam się Bronisław Komorowski, adres: Krakowskie Przedmieście 48/50 00-071 Warszawa. Z góry dziękuję za pozytywne załatwienie mojej sprawy".

Wtedy dopiero byłyby przekręty ;)

Wszystkie dane mają w swojej bazie danych, więc po PESELU o ile ktoś pamięta, albo imieniu matki, ojca itp itd. więc nie było by problemu. Jak to w praktyce wygląda, widać.

Post Wysłano: 29 sie 2011, 7:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

dopóki nie odtworzysz dokumentów według prawa nie możesz jeździć.

jeżeli pojedziesz to policjant zadowoli się jakimś mandatem, chociaż w/g prawa może uniemożliwić CI jazdę i kazać sholować auto.

jednak w razie wypadku/kolizji taka sytuacja jest wymarzoną dla ubezpieczyciela, aby wykpić się od wypłaty odszkodowania.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]