Cytuj:
Cytuj:
Bardzo fajny opis trasy i zdjęcia
Ale z tym paliwem to nie koniecznie polacy
wiadomo że nie jesteśmy narodem na 6 ale są też ruskie, ukraińce i inne wynalazki ze wschodu i to Tych bym obstawiał
bo ich nie lubie.
To, że ich nie lubisz nie znaczy, że ukradli paliwo.
100% racji. Jakbyś z ust Mi wyjął.
Edler, trochę już pojeździłem z tatą po kraju i zagranicy i powiem Ci, że narodowość Wschodnia typu: Rosjanie, Litwini, Białorusini czy Ukraińcy nie oznacza, że to co w ich krajach jest, ma miejsce za granicą. Zarówno tutaj w Polsce jak i za granicą o wiele bardziej częściej spotkałem się z dobrocią i życzliwością tychże kierowców. Na pauzie w Białymstoku dobrych parę lat do tyłu weekendowałem z tatą i kilkoma innymi kierowcami na parkingu, którzy również jeździli ze Swoimi dzieciakami. Obok Nas stali Rosjanie z chłodnią. Zaprosili Nas na kolację, grilla zrobili, owocami poczęstowali. Śniadanie również Nam zaoferowali i na rozstanie obładowali pomarańczami, mandarynkami. W Słowenii spotkaliśmy Ukraińca, pomógł Nam przy rozładunku (potem My Jemu) a na wieczór u Niego w aucie piwkowaliśmy. Nie zaprzeczam od Polaków również zaznaliśmy gościnności i pomocy ale w mniejszym stopniu. Niestety sporo spotyka się takich cwaniaczków, którzy mądrzy w gadce ale jak na CB gruchnęło hasło: "Koledzy stoję na parkingu potrzebuję pomocy" cisza w eterze... Często byliśmy świadkami, gdzie to Polak Polakowi szkodę uczynił za granicą w tym kradzież paliwa. Jeśli już mówisz, które narodowości są skłonne do takich akcji to Ja bardziej widzę: Rumunów, Czechów czy Węgrów. Nieraz na oczy widziałem jakie akcje wyczyniają. Podczas weekendu Czech z pobliskiego osiedla ukradł rower i całą niedzielę leżał pod autem i go przykręcał do ramy.
Cytuj:
Kamilu może skleisz coś
Jakiś filmik
Oczywiście o ile jest z czego
Na chwilę obecną nic się takiego nie zanosi. Mam pracę z czego się cieszę a grosz jest potrzebny, więc na najbliższy czas, na żaden wyjazd się nie zanosi. No chyba, że będzie przymusowy urlop to wtedy na pewno coś może się pojawić.
Pozdro