Mam takie pytanie. Jeśli cały tydzień (poniedziałek-piątek) jeździłem pojazdem nie wyposażonym w tachograf to czy zaświadczenie może być jedno zbiorcze na cały tydzień, czy na każdy dzień musi być oddzielne, czyli w tym wypadku 5 sztuk?
Tak właśnie mi się wydawało, ale chciałem się upewnić. Czyli jedno na prowadzenie pojazdu nie wyposażonego w tacho za okres od do, a drugie za okres odpoczynku, czyli sobota, niedziela.
I jeszcze jedna wątpliwość, jak wpisywać minuty i godziny na tych zaświadczeniach, np. dzień wolny od 15 w piątek, jak skończę przykładowo jeździć, czy po północy w sobotę jak ona jest dniem wolnym.
Tylko załóżmy taką sytuację. Jeżdżę sobie od 7 do 15 pojazdem bez tacho, o 15 mam już wolne, następnie znowu przychodzę na 7 do roboty i jeżdżę dostawczakiem do 15 i tak przez tydzień. Jakie godziny i minuty mam wpisać do tego oświadczenia? Ile mam tych zaświadczeń wyprodukować żeby inspektor był zadowolony. Można zaznaczać jedną pozycję.
1 na okres od poniedziałku do piątku, że byłeś skierowany na pojazd ktory nie wymaga rejestracji. koniec przykładowo w piątek o 15
,a na łykend sobie wypisz odpoczynek od 15 w piątek do poniedziałku czy kiedy tam ruszasz i wsio
1 na okres od poniedziałku do piątku, że byłeś skierowany na pojazd ktory nie wymaga rejestracji. koniec przykładowo w piątek o 15
,a na łykend sobie wypisz odpoczynek od 15 w piątek do poniedziałku czy kiedy tam ruszasz i wsio[/quote]
A jeżeli ruszy we wtorek o 11 to co ma wpisać na łykend od 15 w piątek do ....? Poniedziałku do ktorej czy do wtorku...Ja wpisuje pozycje 16 na wszystko
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 14 gości