Cytuj:
Koleś, milion razy wałkowane to było na forum. Jeśli trudno poświęcić Ci parę minut na szukanie tematu, który naprawdę został wyczerpany (de facto przez Kolegę Ziemalok)
Niestety z tego, co wynalazłem, wszystkie tematy były o mapach do nawigacji, a mnie jednak najbardziej interesują papierowe, a w dalszej kolejności komputerowe.
Cytuj:
to jak Ty będziesz szukał drogi, nie wspominając o miejscu załadunku, rozładunku.
Również będę nieprzyjemny. Szczerze, G. Cię to obchodzi. Masz jakiś kompleks, czy tylko tak z zamiłowania próbujesz jechać komuś po "ambicjach"? Mam nadzieję, że się domyślisz, że to pytanie retoryczne.
Cytuj:
Każda z wymienionych map ma swoje plusy oraz minusy, jednak warto mieć na komputerze zainstalowane przynajmniej dwie spośród wymienionych. Np AutoMapa oraz Map & Guide. Taki zestaw praktycznie wystarczy i spokojnie możesz planować trasy oraz przeliczać odległości.
Dzięki. Akurat tematy komputerowe i programowe są trochę ponad moimi zdolnościami, więc nie potrafiłbym tak odróżnić, który program lepszy, który gorszy.
Cytuj:
Osobiście robię to w sposób następujący :
Kupuje mapy w tych krajach gdzie jestem. Najczęściej takie rozkładane ( aczkolwiek od grubych atlasów nie uciekam ) .
I tak np. kupując mapę Francji zwracam uwagę, by były naniesione kolorami drogi płatne i niepłatne. Tak samo robię jeżeli chodzi o pozostałe kraje.
Zazwyczaj również tak robiłem, ale kupowałem niestety taniznę i nie zawsze były to dobre mapy. Poza tym, po jakimś czasie ginęły w niewyjaśnionych okolicznościach.
Miałem nadzieję, że znajdę w Polsce porządną mapę Europy w jednej książce, ale chyba jednak trzeba będzie pozostać przy Twoim sposobie i zwracać większą uwagę na zawartość (chociażby te drogi płatne, ograniczenia itp.).
Dzięki wielkie za pomoc.