Strona 1 z 1 [ Posty: 12 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Dowód rej
Post Wysłano: 22 wrz 2011, 20:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: M 90

Siema.
Wczoraj zatrzymali mi dowód rejestracyjny za brak pasów i 200zł mandatu [wycenzurowano]*.
O zapłacie mandatu mogą pomażyc,tylko jak odzyskać dowód inspektorek powiedział ze w urzędzie odbiorę jak pasy założę bo jest ustawa ze od 93r. obowiązują pasy i takie tam głupoty.
Z tym ze dowód muszę wyrobić już nowy bo już minęła ważność czy muszę odbierać ten stary czy mogę go olać?

Tytuł: Re: Dowód rej
Post Wysłano: 22 wrz 2011, 20:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

oczywiście oni nie będą mażyć o tym mandacie, ale będą marzyć poprzez urząd skarbowy i przy rozliczeniu podatku zostanie to potrącone + opłata maniupulacyjna.

natomiast co do dowodu. jedziesz na stację diagnostyczną oni wydają Ci taki dokument, że samochód spełnia wymogi techniczne i idziesz z tym (w wypadku Wrocławia) do wydziału komunikacji. tam stary dowód jest anulowany i wydawany jest nowy.
nie mogą być dwa dowody rejestracyjne w obiegu na jedno auto.

Post Wysłano: 22 wrz 2011, 20:54

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: co się trafi

to Twój pierwszy mandat od ITD?

tam jest fajnie, dostajesz, nie płacisz, za chwilę przychodzą zajebiste odsetki i zanim się obejrzysz już komornik sądowy przysyła pismo(zresztą koszt tego pisma w moim przypadku to jakieś 120zl) nie wiem czy to wszystko trwało miesiąc:)

Za drugim razem, rozłożyli mi na raty, płacone było w terminie, ale w połowie sierpnia przyszło pismo ze Starostwa Powiatowego, że ITD wystąpiło o cofnięcie licencji na krajówkę:). W starostwie pokazałem kwity wpłaty mówią, że oki, ale ITD nie ma ich odnotowanych i że mam do nich jechać do Gdańska.

Tam się okazało, że baby z księgowości w lipcu były na urlopie, nie odnotowały wpłaty, a system od razu wrzucił to do prawników.
Tłumaczenie? Bo oni są na innym piętrze i nie wiedzieli...

Mandaty z ITD są przejeb......

Post Wysłano: 22 wrz 2011, 20:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie ściągną :)
Zwrotu z podatku nie dostaje obecnie a vatu nie płace bo fakturki zbieram do obrotu i kwota do przeniesienia.
A z jakiej racji ja mam jechać do Wrocławia jak to się stało koło Katowic ?

Olewam te ich mandaty powiedziałem mu ze ich tak nie zapłacę on powiedział ze jemu to wisi czy zapłacę czy nie
Nie jestem jakiś idiotą co boi się jakiegoś mandatu.
Mandacików mam już na jakieś no z 5 tys będzie nie zdarzyło żebym któryś zapłacił jedynie w łapę dał.
Jak będą większe zarobki to pomyślimy,nie będę złodziejom płacił bo sam nic z tego nie mam a Państwo chciało by się nachapać za byle g****.

Nawet mam stronkę na krd ale jakoś się z bytnio tym nie przejmuje :wink:

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, 21:06 przez pawlo22, łącznie zmieniany 2 razy.

Post Wysłano: 22 wrz 2011, 21:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy

Cytuj:
Nie jestem jakiś idiotą ....

A mnie się wydaje inaczej, patrząc na bzdury które napisałeś wyżej...

Post Wysłano: 22 wrz 2011, 21:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Nie jestem jakiś idiotą ....

A mnie się wydaje inaczej, patrząc na bzdury które napisałeś wyżej...
Co ci się wydaje to mnie nie interesuje ani to czy mi wierzysz czy nie.
Pytanie było inne

Post Wysłano: 22 wrz 2011, 21:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: FSC Żuk A11B+Schmitz 1995r

Ty jestes sam z siebie głupi czy Ci za to płacą?

Post Wysłano: 22 wrz 2011, 21:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ty jestes sam z siebie głupi czy Ci za to płacą?

Idz sobie do kabiny ''kierowco zawodowy'' i jeździj miesiącami za bezcens i płac mandaty bo cię zamkną.
Tyle na wasze prostackie odpowiedzi
Dzięki za pomoc ''Zawodowcy''

Post Wysłano: 22 wrz 2011, 21:16

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: FSC Żuk A11B+Schmitz 1995r

Nie ma za co... Przyjemnośc po mojej stronie.

Post Wysłano: 22 wrz 2011, 21:27

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania

Kolega pawlo22 ma świętą racje.
Czemu ktoś kto ma jeden samochód ciężarowy i zarabia tyle co nic ma płacić podatki w takiej wysokości jak ci co zarabiają 20 tys miesięcznie.
Mandaty ściągają z taki głupków jak wy bo nie macie zielonego pojęcia o tym.Boicie się zawiadomienia w którym pisze :W przeciwnym razie skierujemy sprawę do sądu.Zastanówcie się trochę to przez takich jak wy przewoźnicy jeżdżą za bezcenss już nie wspomnę o kierowcach.Ale sami jesteście sobie za winni.Bo kiedyś kierowca był kimś a teraz jest śmieciem dzięki takim jak wy.
Ktoś wam napisze trochę prawdy to od razu piszecie ze jest nienormalny

Post Wysłano: 23 wrz 2011, 3:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...Mandacików mam już na jakieś no z 5 tys będzie nie zdarzyło żebym któryś zapłacił jedynie w łapę dał...
pierwsza sprawa: proszę nie narzekać na system, kórego częściowo jesteś autorem. oni są złodziejami (według Ciebie), ale Ty utrzymujesz korupcję, chwaląc się jeszcze tym.

wielu z nas jest zwykłymi ludźmi, jednak jeżeli któremuś z nas zdarzy się puścić bąka w operze nie wbiega na scenę krzycząc: TO JA PIERDNĄŁEM.

druga sprawa: mandaty są za łamanie prawa o ruchu drogowym, więc jeżeli sam kradniesz nie miej pretensji do innych, że są złodziejami. jeżli ktoś przejedzie na czerwonym i uderzy w Ciebie, to taki sam gość jak Ty dla którego prawo jest czymś abstrakcyjnym. musisz go zrozumieć

trzecia sprawa: są wykroczenia przeciw obywatelowi i przeciw systemowi. jeżeli ktoś oszuka Cie na grube miliony, to szukaj ich sam, system będzie się martwił jak go ukarać, ale nie jak naprawić Twoje szkody. jeżeli jednak Ty będziesz miał zobowiązanie wobec systemu na powiedzmy 10gr, to system wyda nawet 10 tyś zł aby to wyegzekfować. oczywiście te pieniędze będą z naszych podatków.

czwarta sprawa: czy rzeczywiście nie będziesz płacił? nasz system powoli ale zmienia się, kiedyś panował faktycznie taki bałagan, że połowa mandatów nie płacona nie przychodziła. dzisiaj jest inaczej, a jutro może być jak w Niemczech, gdzie jeden z kierowców, którzy mi podlegali, tak długo nie płacił, aż dostał pisemko z BAG mniej więcej tej treści:
ponieważ Pan zalega z mandatami wysokości 600euro, proszę w dniu ... o godzinie .... zgłosić się do Frankfurtu nad Odrą (adres) celem odbycia kary zastępczej aresztu 3 miesięcy. w razie nie zgłoszenia się będzie Pan ścigany na terenie Niemiec jak pospolity przestępca.

narzekamy na bałagan na naszych drogach, na kierowców nie szanujących prawa o ruchu drogowym i jeżeli takimi postępowaniami jesteśmy autorami tej sytuacji nie narzekajmy, że u nas jest źle, bo widocznie tak nam odpowiada jeżeli tak robimy.

Post Wysłano: 23 wrz 2011, 10:07

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: co się trafi

zaczniesz się przejmować jak będziesz chciał kredyt, leasing, lub uzyskać licencje na siebie

Strona 1 z 1 [ Posty: 12 ]