Witam!
Dzisiaj był kolejny dzień prac przy nowym nabytku. Dostała białostockie tablice, legalizację tachografu, ViaTolla, ogólny przegląd w serwisie i pranie środka.
Tachograf nie posiadał legalizacji od 19 lipca a w trasy jeździła.
Limitowana edycja Magnum Ghia
W kabinie pepik też zrobił emblemat Ghia
Do babci cięzko było przyciągnąć jednego mechanika a tu proszę:
W serwisie został potwierdzony przebieg na 715300 km przy spalaniu 31.5/100km a średnie spalanie oszacowano na 30.2/100km. Silnik nigdy nie był przegrzany ani nikt nie pchał do niego łap. Nawet wykryli, że przez minutę pracował z zaniskim ciśnieniem oleju. Usunięto wszystkie błędy i delikatnie oposzczono tył.
Szybki przejazd:
Może ktoś podpowie jak po tankowaniu wyzerować te 575 km
Udało mi się także zmienić język na angielski, przynajmniej teraz rozumiem o co chodzi. Można było też wgrać język polski ale było ryzyko, że zostaną uszkodzone zegary i zostanie czarne pole.
W serwisie przeszła też sprawdzenie zbieżności kół
Po powrocie do domu zabrałem się za ponowne czyszczenie środka. Jak to powiedziała mi pani w sklepie, że różowa siła usunie wszystkie plamy bez szorowania..... jednak się myliła, ale już widać kolor tapicerki. Potem po kokpicie plakiem dla zapachu i na koniec czymś co podobno usuwa zapach papierosów. Tak zostawiłem na noc, niech się kisi. Jutro pojedziemy na załadunek to trzeba jakoś wyglądać.
Cytuj:
Proszę, nie zasłaniajcie jej tylko halogenów jak to miało miejsce w przypadku AE,
Tutaj już nie będą zasłonięte, bo mają oddzielny włącznik i zamontowałem tam nowe żarówki.
Cytuj:
W końcu ktoś sądzi tak jak ja
Veray piwko dla Ciebie ..
No nic Łukasz jakoś to wytrzymam że nie ma mojej ulubionej ciężarówki już na forum, ale za to proszę obszerne relacje z tras.
Też żałuję, że już jej nie ma ale jest inna. Co do tras to ostatnio trenowaliśmy stałą trasę Białystok-Warszawa-Poznań-Wrocław(Opole czasem)-Jelenia Góra bo udało mi się wyżebrać przepustkę na Wrocław. Zawsze te same miejsca i korki jak np ul. Bałtycka w Poznaniu min 1h stania, więc nie ma zbytnio o czym pisać a teraz konczę już wakacje
Cytuj:
Łukasz mam pytanie... Jak wysoko jest od podłogi do podsufitki w kabinie?
W babci było 1.87 i tu jest raczej tak samo. Jutro zmierzę to napiszę.
Cytuj:
Za to w salonce plusem jest to że sa 2 wyrka a nie wyrko + hamaczek
Do tego hamaczka przyzwyczaiałem się 10 lat i jest nawet wygodny. Wtoczę się w ten dołek i można spać.
Zapraszam!