Marka: Volvo
Model: FH12 420 D12A
Rok produkcji: 1996 grudzień
Przebieg: 1,2 mln. km.
Wyposażenie: ABS, el. szyby, el. lusterka, centralny zamek, 2 łóżka, radio cd mp3, CB President Johnson II, GPS Garmin, webasto. I pewnie coś o czym zapomniałem.
Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: Wielton 2004r. Abs, osie ROR, podnoszona oś.
Obsługiwane kierunki: Polska, szczególnie kółka Śląsk-Pomorze.
Po Polomarkecie tata stwierdził, że można by założyć własny biznes i jeździec na swój rachunek. Jednak trzeba było zakupić jakąś padlinę na rozkręcenie działalności miała być Scania 4 i w tym miejscu chciałbym podziękować
TczewTomek za doradzanie co do zakupu Scanii, ale jednak wyszło jak wyszło czyli Volvo. Potem wynajem naczepy, i można było ruszać. Przy Volvo jest jeszcze masa roboty, cały czas prace się posuwają do przodu. A teraz zdjęcia.
Zaraz po odbiorze:
I po odbiorze naczepy.
Po przyprowadzeniu do domu, opiciu i dokładnych oględzinach można było ruszyć w pierwsze kursy, a w międzyczasie ja zabrałem sie za drobne prace wizualne i sprzątanie wnętrza.
Naczepa po Pol Miedź Transie a gdy oni sprzedają naczepę zabierają swoje firanki i trzeba było założyć po szwedzkiej spedycji i oczyścić tylne drzwi z naklejek i kleju.
Poprzedni kierowca tez niezły model, urwał kawał blendy, żaby założyć antenę
Wnętrze jak wnętrze nic specjalnego, trochę barłóg bo fotka robiona dziś zaraz po zjeździe z trasy.
Pomalowałem ostatnio stopnie w zderzaku żeby tak nie raziły ubytkami w farbie żeby to tylko zimę przetrwało a wiosna malowanie całego zderzaka na nowo. A do roboty zostało jeszcze
-Pomalować obręcze na zbiorniki
-Wymienić blendę
-Kupić przedłużki owiewek.
-Wymyślić co napisać na globie, bo narazie ta naklejka zostaje, żeby nie był taki pospolity.
I taki słaby filmik z serii "Tir zabójca"
I to by było na tyle
Myślę, że jak na 15 letniego dziadka auto ma potencjał, trochę zapału i wolnego czasu i doprowadzimy go do dostojnego wyglądu.
Zapraszam do komentowania.
Pozdrawiam!