Cytuj:
Wtedy powinienes miec zaswiadczenie o nie kierowaniu pojazdem (czy jakos tak - od szefa) ja uzywam tych kwadracikow jak mi tacho zmieli tarczke i nie rysuje podczas calego dnia pracy, zdaza sie to raz na miesiac moze. Ogolnie pracuje jako kierowca jezdzacy w kolo komina wiec nie krece pauzy dobowej tylko zakanczam prace i rozpoczynam nowa tarczka na drugi dzien. Wiec mysle ze jezeli ktos zabiera twoj woz a w tym czasie nie prowadzisz innej ciezarowki mozesz tak samo zrobic. zakanczasz tarczke i rozpoczynasz w nastepnym/tym samym pojezdzie kiedy startujesz.
Pozdrawiam
Tutaj się nie zgodzę na poparcie mojej tezy o ręcznym wykreślaniu aktywności kierowcy polecam oto taki link:
http://gitd.gov.pl/sites/default/files/ ... ec2011.pdf jest to oficjalne stanowisko ITD a czytać należy rozdział 6 strona 12.
Reasumując na drodze w takim przypadku nic nam nie zrobią, a w razie kontroli w firmie jesteśmy czyści bo przecież kolega będzie miał swoją tarczkę.Tal czy inaczej zadzwonie w poniedziałek do ITD i się zapytam czy owy przepis jest jeszcze aktualny.
PS.
Kiedyś ktoś powiedział ,że nie jest za dobrze mieć tone zaświadczeń o nie prowadzeniu pojazdu ( no chyba że musi ) lepiej ograniczyć to niezbędnego minimum. Można tak robić jak pisał kolega wyżej ale jest to moim zdaniem troszku niewygodne....