Cytuj:
Mam pytanie odnosnie tego modelu czy wystepowal on z pelnymi blokadami mostow czy tylko z blokada miedzymostowa? Bryka naprawde fajnie wyglada, ile ziemi mozna na niego zaladowac na terenie budowy oczywiscie zeby nie bylo zaraz powazniejszych awarii.
Nasz ma pełną. Nie wiem jak inne. My najczęściej wozimy nim 12-13T. Przy takich ciężarach na prawdę czuć, że samochód jedzie. Jeśli wrzuci się więcej to już jest ciężej. Raz całkiem nieświadomie załadowaliśmy tyle, że kipper nie chciał się podnieść czyli było ponad 20T. Zdarzyło nam się to tylko raz, pierwszy i ostatni
Cytuj:
Fajny jelelonek
Z zewnątrz już jest bardzo ładny a planujecie coś robić w środku
A dokładniej chodzi mi o tą tapicerkę
Na drzwiach trochę szpetne wygląda. Ja wiem że łatwo wydaje się nie swoją kasę, tylko pytam
Jeszcze rok i na MT zobaczymy może go co
Powodzenia
Faktycznie, jelczowskie wykończenia pozostawiają wiele do życzenia. Ale trzeba powiedzieć, że w środku ten samochód był całkiem dobrze utrzymany. Nic nie porwane, nie poplamione. Jedynie kupa kurzu, ale wiadomo, że jeździł po budowach. Plany są, ale to wszystko kwestia pieniędzy z którymi ostatnio jest dość ciężko. Może kiedyś jakiś zlot się zaliczy, narazie jest ciężko cokolwiek planować
Cytuj:
Jak czyściliście ramę i kabinę? Piaskowanie, czy jakaś inna metoda? Czym lakierowaliście?
Ktoś już wcześniej powiedział - samochód nie wygląda na starego jelcza
Rama i kabina była czyszczona karcherem, który miał ogromne ciśnienie, więc lakier z ramy elegancko schodził. Co nie zeszło było skrobane, potem szlifowanie. W kabinie w niektórych miejscach trzeba było wstawić kawałki blachy bo zeżarło. Kabina była lakierowana poliuretanem, kiper akrylem jeśli o to chodzi
Generalnie jakiś czas temu założyłem żółte małe halogeny w miejsce starych i podłączyłem pistolet do sprężonego powietrza. Ze 2 tygodnie temu tata wymienił końcówkę na drążku kierowniczym, bo był luz w kierownicy, linkę gazu i linkę przyspieszenia zapłonu. Samochód przygotowany do akcji
Powiem szczerze, że nie było by teraz strachu jechać nim gdzieś w Polskę. Ostatnio nawet robiłem jakieś zdjęcia, ale chciałem więcej, więc może któregoś dnia wezmę się w garść i obfocę konkretnie
Dziękuję za opinie i pozdrawiam!
PS: Dorzucam mały filmik. Jest to Jelcz wujka.
http://www.youtube.com/watch?v=_ZP10TnIDc0