Cytuj:
Arcelor Dąbrowa Górnicza. Tutaj denerwujące przepisy wewnętrzne. Załadunkowy obsługuje suwnicę za pomocą pilota, ale jakaś mądra głowa z biura uznała, że do takiego załadunki muszą być otwarte dwa boki naczepy. Nie rozplandeczysz - nie załadują, bo tak im nakazał ktoś 'uczony' i boją się, że wylecą z firmy.
to akurat firma gdzie komuna żyje więc sie nie dziw tym ludziom że robią co im karzą
ale i dla swojego bezpieczeństwa to robią bo obsługując suwnice z dołu woli widzieć przemieszczający sie ładunek
co do firm gdzie bywam za kare???
Z.A.Puławy-od przyjazdu do wyjazdu czasem doba mało i nie jest to doba oczekiwania bo czasem cało dniowy czas pracy tam idzie..... na załadunku bo cie ganiają od rampy do rampy i po pięć razy na wagę i biurokracji nie mało
= papierów do pokwitowania,no i wsłuchiwanie sie w bełkot megafonu bo taką mają formę wywoływania aut z parkingu (siedź tam zimą z uchylonym oknem???
)
Z.A. Włocławek - j/w z tą różnicą że od wjazdu do wyjazdu to nie trwa tyle co w Puławach
ale tablica płaczu nie pozwala na sen bo jak przeskoczy twój nr to baj baj,liczysz na dobry humor obsługi (bynajmniej tak było jak byłem tam ostatni raz)
Logistyka Boscha -Bukowiec- awiza to pic na wodę - chyba że to ty sie spóźnisz
,wszystkim się wydaje że czas pracy kierowcy jest z gumy
przykład? awizo g.12,przyjazd g10,telefon na wjazd g21, co usłyszał pan portier?? że teraz to ja mam pauzę i czekałem tu cały dzień (ależ był zdziwiony bo wszyscy wjeżdżają),i skończyło się że zdjąłem następnego dnia bo sam rozładunek trwa ok 4-5 godzin bo cóż z tego że logistyka ma z 40 ramp jak wózków jest kilka a ludzi jeszcze mniej
C.M Kaufland przy Piotrkowie Tryb.- awizo okey,przekraczasz bramę i dostajesz kod,skaner,nr rampy i nr wózka i heja
,co zastajesz?? wózek jak cie moge,skaner zapomnij że z raz ci bateria nie padnie
palety poładowane na J..... pies a masz 33 wziąść
jak masz dobry wykop żeby ubijać towar to do 30 włożysz
kogoś z obsługi znaleść to cud (a ktoś musi ci skaner wymienić) no najlepsze na koniec - co któreś autko losowo na kontrol
= wyładunek towaru w celu sprawdzenia czy nie wziąłeś czegoś za dużo
,potem sobie to pakujesz i po zaplombowaniu w droge
mi zeszło od 20 bo tak sie zaczyna zlot do 4 rano bez kontroli !!! a awizo na rozładunek masz na 7 rano a że 300-400km
a G ich to obchodzi
pewnie że nie dojechałem i jakaż pani była zbulwersowana bo trzy skargi to zakaz wjazdu na logistykę
to jej powiedziałem niech wpisze o drazu trzy bo ja tam sie nie wybieram