Cytuj:
A czemu odrzuca się ludzi wykształconych? To jest wbrew logice. Ktoś kto jest wykształcony ma wiedzę na temat, podstaw marketingu, mikroekonomii, zarządzania zasobami ludzkimi itp. dlatego że takie przedmioty są na większości kierunków. Właśnie tacy ludzie powinni być promowanie. Ktoś inteligentny i wykształcony nie odpowie klientowi Spier*** Pan tylko powiem mu to w tak dyplomatyczny sposób że klient poczuje ekscytacje z powodu zbliżającej się podróży. Ktoś wykształcony teoretycznie może lepiej obchodzić się ze sprzętem, może też rozwijać swoją wiedzę z zakresu obsługi pojazdu, techniki jazdy, załadunku itp itd. A czy stary szofery rodem z PRL który zaczynał na jelczu będzie czytał książki o np. Ecodrivingu? no nie wydaje mnie się
W mojej firme chyba będzie wymóg! Wykształcenie wyższe min. Licencjat bądź inżynier
Nie wiem, jak u Ciebie, ale patrząc na moją grupę (nota bene transport, część wyląduje na spedycji) to na myśl o tym, że facet ubierający damskie ciuszki, za 3 lata powie jakiemuś Edkowi czy Zenkowi, co ten ma zrobić to dostaję takich ataków śmiechu, że nawet dół ze względu na zbliżającą sesję mi przechodzi.
Większość z tych ludzi nie trzymała w ręku klucza, młotka, na myśl o pracy fizycznej dostaje palpitacji, nie umie kompletnie się z nikim, normalnie, po Polsku dogadać, żyje w swoim małym, zamkniętym świecie. A każdy najmniejszy "stres" musi odreagować napiciem się do końca, bo on jest zestresowany
Zero odpowiedzialności, zero powagi, zero myślenia, lalusie pod opieką rodziców, którzy nie umieją sobie ugotować, ani mieszkania posprzątać.
Więc wcale się nie dziwie, że nie chcą ludzi z wyższym.