Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy bedzie to Volvo, Scania, Daf czy inne ustrojstwo, żaden z DMC24t nie pociagnie 23l.

Ps. Jak robota jest pod spedycją, to już całkowicie odpuść. Dasz się nabić w butelkę, jak wszyscy ci którzy jeżdżą pod różnymi spedycjami. Mądrzejsi od Ciebie, tak skalkulowali stawkę dla Ciebie, że jest to za dużo że się zawijać, a za mało żeby cos na tym zarobić. Inaczej, będziesz zarabiał na paliwo, opłaty i małe usterki. Położy Cię, albo grubsza awaria, lub kiedy zjeździsz sprzęt i zoorientujesz się, że nie zarobiłeś na nastepny.
To jak roboty szukać... ? Chodzić od firmy do firmy z pytaniem czy nie trzeba czegoś gdzieś przewieźć ?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

znalazłem jeszcze coś takiego http://moto.allegro.pl/okazja-scania-93 ... 71838.html wydaje się całkiem realne, tylko wóz troszkę zabytkowy. A moja kalkulacja opiera się na 26 litrach więc jeśli zestaw 40t pożre 33 L a jeżdżąc 4-ro ośką nieraz łacznie 56-60t byłem w stanie spalić po budowie połowa ładownych 35 L to myślę, że przy dmc 24t powinienem być wstanie osiągnąć wynik 25-26 bez większego pocenia łydek :> . a samochodzik mi się marzy a poczętk nie widzę innej drogi niż spedycja. Jeśli mam jeździć to czemu nie spróbować zapewniają pracę non stop. A z obliczeń wychodzi mi, że jest szansa, a może być fiasko, jednak przy pewnym zabezpieczeniu finansowym nie powinno być problemu.

Użytkownik

Użytkownik

No wiesz... są ludzie którzy po 12 lat siedzą w spedycjach, jeżdżą i jakoś żyją :). Natomiast pamiętaj o jednym, że wysiłek i koszty poniesione przy założeniu działalności i zakupie auta nigdy nie będą adekwatne do zysków przy jeździe dla spedycji. Tyle samo, no może delikatnie mniej zarobisz gdzieś na etacie a tam kosztów nie masz żadnych, no i brak ryzyka zepsutego auta itp. Na kokosy nie licz! Jeśli o tym zapomnisz to srogo się na spedycji przejedziesz... Z resztą najnowsze przepisy (jeszcze szczerze mówiąc nie do końca wiem o co w nich chodzi) szybko wykończą takie małe firmy z jednym, dwoma autami. Zapewne między innymi i mnie :)
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dzięki za budujące informacje z wyliczeń jednak wychodzi, troszkę więcej niż 3000 zł za jazdę po kraju na etacie. Po za tym myślę, że jeśli sprawdzę się w spedycji bd mógł liczyć na ciut lepszą stawkę. Dyskusja na temat nowych przepisów jest na innym wątku. I wychodzi na to, że niewiele się zmieniły pozytym jest jeszcze wzmianka o transporcie krajowym. viewtopic.php?f=45&t=33282
Pozdrawiam

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Wiesz, nie chcę Cię odwodzić na siłę, ale w spedycjach często jest tak, że na początku właśnie dostajesz lepszą robotę, niejako na zachętę. Potem jest już tylko gorzej, zaczynasz robić króciaki i inne badziewie, a lepszą robotę dostaje kolejny "do golenia".

Teraz nie jest najlepszy czas na startowanie z tym koksem. Zrobisz jak uważasz. Powodzenia i wesołych świąt!!!!

Kania to ch uuu j!!! 8)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dzięki za radę i również Wesołych wszystkim.