Po przeczytaniu przepisów, na pierwszy rzut oka, w mojej ocenie, chodzi tutaj o datę przeprowadzonych badań psychologicznych. Chociaż mogę się mylić, gdyż zupełnie się na tym nie znam
. Zgodnie z art. 39j ust. 4 ustawy o transporcie drogowym ( do którego odwołuje się art. 97a ust. 3 ustawy Prawo o ruchu drogowym): „...
Pierwsze badanie psychologiczne, o którym mowa w ust. 1,
jest wykonywane przed dniem wydania świadectwa kwalifikacji zawodowej potwierdzającego ukończenie kwalifikacji, a każde następne dla kierowcy w wieku do 60 lat – w terminie właściwym do ukończenia szkolenia okresowego,
jednak nie później niż do dnia wydania świadectwa kwalifikacji zawodowej potwierdzającego ukończenie szkolenia okresowego...” Tak sobie myślę, że skoro masz zaświadczenie o ukończeniu kursu na przewóz rzeczy z września 2011 ( i chyba ono w ocenie Pani z urzędu jest nieważne ) a badania psychologiczne późniejsze czy tez znacznie wcześniejsze, to raczej o to będzie chodziło. Jednak nie rozumiem dlaczego by dokonali wpis na przewóz rzeczy muszą w kolejności pierwszej wpisać C+E. Hmmm.. może te badania psychologiczne wykonane przy kursie na C+E będą aktualne i zakwalifikowane również przy wpisie na przewóz rzeczy.
W każdym razie dla zaspokojenia własnej ciekawości poczytam o tym jeszcze i jeśli dojdę do jakiegoś 100 % wniosku to napiszę.
P.S. Nie urażając nikogo na tym forum, ale zauważyłam, że w temacie dość sporo lat jest : Misztal i Marix , może ich dopytać ?