Nawigacja co pod tym określeniem się rozumie, urządzenie czy program nawigacyjny, który ma w sobie mapy? Pewien informatyk, przyjaciel wytłumaczył mi krótko abym zrozumiał: zakup urządzena do programu nawigacyjnego to taki sam problem jak kupno CB-radia czy też telewizora, natomiast wybór programu nawigacyjnego to już zupełnie inna sprawa, dokładność map, aktualizacje itd. ale wiadomo ilu użytkowników, tyle będzie różnych zdań!
Np. Ja używam AutoMapy od samego początku, kiedy zacząłem użytkować nawigację, z różnych powodów, złego słowa nie powiem, bo używałem jej do osobówki i do jazdy zawodowej, ma swoje plusy i minusy, ale który program nawigacyjny ich nie ma? Odpowiednie ustawienie, aktualizacje i czujność użytkownika pozwoli na unikanie wiele problemów jakie czyhają na kierowcę w czasie wykonywania swojej pracy! Mieć mapy papierowe, czy atlasy to jeszcze nie przeżytek!
Miałem możliwość pracowania z programem TomTom i MapaMap szybko wróciłem do AA może dlatego, że przyzwyczaiłem się, znam już ten program? Na laptopie to dla mnie prawie jak bajka, bo opcji mam więcej no i ten ekran!!
Osobiście czekam na pojawienie się ostatniej wersji AA, choć ich pewnie jeszcze będzie wiele.
Polecam:
http://www.my-navia.pl na tej stronie znajdziesz coś dla siebie i pozwoli Ci dokonać wyboru, czeka Ciebie sporo czasu aby przeczytać i coś przedsięwziąć! Powodzenia!