Witam
Panowie zostawmy wszystkich Prezydentów, ich problemy mnie nie interesują. Nie o tym temat.
Czytając tą dyskusję sądzę Cyryl, ze nie bardzo się orientujesz w temacie CB ( coś tam wiesz coś słyszałeś) . Odnoszę wrażenie, że wg Ciebie CB służy TYLKO Kamperowcom jak by to byli inni ludzie i kierowcy lub inni użytkownicy dróg, którzy mają swoje ustalenia oraz korzystają z innego kodeksu drogowego oraz wszelkich przepisów dotyczących jazdy.
Całkowicie zgadzam się z tym o czym pisze Jaccu,
chyba niezbyt dokładnie czytasz o czym on pisze..
Aleeee..... by nie mącić i nie zmieniać tematu. Poniżej ot tak na szybko znalezione ( pierwsze lepsze pod ręką ) i zeskanowane ZEZWOLENIE ot tak dla potomnych
Przód oraz tył :
środek :
Era świetności CB zaczęła podupadać w momencie gdy rozpoczął się "rozkwit" ery internetu.
Chciałbym oraz mam cichą nadzieję, że powrócą DOBRE czasy dla CB radia, że powrócą dobre zwyczaje i wreszcie skończy się to całe "chamstwo", bluzganie, beeekanie, itp zachowania. Jestem za tym by wprowadzić Zezwolenia ponownie, zaostrzyć warunki wydawania. Takiej DEMO-kracji jak jest w obecnym wykonaniu w paśmie CB - jestem PRZECIWNY.
Może są to mocno napisane słowa , wielu będzie przeciw temu co napisałem lecz " Tak se ne da" . Porządek jakiś musi być i wreszcie trzeba - wręcz należy nad tym zapanować.
Z tego co usłyszałem na radyjku, wracałem wtedy z Estonii . Jadąc przez Polskę mijałem kolegę jadącego osobówką, który wołając przez radyjko podawał swój znak wywoławczy ( jak pamiętam chyba - małpka 21 ), jakież było me miłe zdziwienie gdy to usłyszałem
. Pomyślałem - SUPER - nareszcie zaczyna się coś dobrego dziać. Oczywiście jeden z kolegów ( notabene z mojej firmy - wydaje mi się, że zgryźliwie ustosunkowany do życia - wiekowy gość - cóż są tacy ) nie mający zielonego pojęcia o dawnym PRAWDZIWYM CB , musiał skomentować jego wywołania oraz podawanie znaku. Tak to jest jak z radia korzystają ludzie nie mający o tym pojęcia.
Zapytałem tego kolegę czy może należy do jakiegoś klubu ??? I o dziwo - potwierdził me słowa. Na szybko powiedział, że powstał klub CB każdy kto jest członkiem ma swój znak wywoławczy , oraz to że chcą przywrócić ( taki mają zamiar ) , oraz chcą propagować dobre oraz kulturalne wzorce zachowana w paśmie radia obywatelskie CB.
I ja jestem za tym podpisuję się dwoma rękoma oraz "nogami". Niech wreszcie wróci normalność, zabrać radia tym wszystkim, którzy nie potrafią korzystać z zasad DEMOKRACJI. Koniec kropka