Cytuj:
odnosnie zaworow sprawdze ten rozrusznik
natomiast odnosnie spalania wszyscy znajomi(wiekszosc na mocno obciazonych patelniach choc sa tez i firanki) twierdza ze przy predkosciach max 82-85 auta pala 30-33/100km. i taka robia norme kierowcy
kopara mi normalanie opada do kolan, znaczy sie ze chwala sie ze jezdza mocno przeladowani i autka malo im pala ..?
ile masz lat ze wierzysz w takie bajki ? owszem regulacja zaworow na pewno pomoze a nie zaszkodzi i powinno poprawic sie zuzycie paliwa ale nie porownuj spalania mocno wyeksploatowanych aut miedzy soba bo tylko nabawisz sie kompleksow nie wiesz jaki jest stan techniczny innych aut i czy np 2 miesiace temu nie mialy powymienianych wszystkich komponentow silnika na nowe wg mnie miescisz sie w przyzwoitej normie spalania dla wyjezdzonych 7 letnich renowek wiec nie panikuj, wiem ze czasy sa ciezkie i kazdy szuka oszczednosci, ustawienie zaworow to powinna byc czesta praktyka zalezna od przebiegu a nie od spalania chwilowego
zatem argument ze kolegom po fachu na przeladowanych patelniach stare rupiecie pala mniej - tak twierdza _
to troche dziecinada jak dla mnie. Jak ci srednie spalanie z 2 miesiecy znacznie przekroczy 40 l/100km to zacznij szukac usterek a jak bedzie powyzej 45l/100km to przypilnuj kto ci spuszcza zbiornik
pozdrawiam