Może się powtórzę ale troszkę zaktualizuję temat.
1.
Coca-Cola HBC Radzymin - jak się schowasz za firankę albo wejdziesz na górne łóżko masz szansę wjazdu na zakład. Kilka razy tam bywałem z tatą i nigdy nie zaglądali Nam do kabiny.
2.
Arcerol Mittal Warszawa - są 2 wyjścia. Albo się chowasz na wyrko lub za firankę, albo pokazujesz cieciowi, ze masz kamizelkę, buty, kask, rękawice. Wtedy wpuszczą. ALE musisz mieć ukończone 18 lat. W przypadku gdy się nie uda jest poczekalnia, jest łazienka oraz woda w baniakach do picia. Jeśli chodzi o sklep to trzeba się popytać.
3.
Petro Color Piaseczno - Nie ma bata. Nie jesteś kierowcą nie zostaniesz wpuszczony choćbyś miał 50 lat. firma ma przepis wewnętrzny i portier ma zakaz wpuszczania jakichkolwiek osób drugich na teren zakładu. Warto pamiętać, że nie ma żadnej ławki, toalety niczego. Siedzisz na kostce albo na krawężniku. Czyli partyzantka.
4.
Procter & Gamble Warszawa ul. Zabraniecka - Nie ukończyłes 18 roku życia chowaj się za łóżko. Masz powyżej 18 możesz zaryzykować aczkolwiek tutaj jest ruletka. Zależy na kogo trafisz, jaki będzie miał humor, jak podejdzie do sytuacji. Byłem 2 razy i tyle razy się udało.
5.
Arcelor Mittal Ostrava - Lepiej się schowaj za firankę. Kiedy będziesz na zakładzie śmiało możesz wyjść. Jeśli zgłodniejesz z tatą na poczekaniu. Popytaj kierowców stojących niedaleko lub pracowników. Kilkanaście metrów dalej jest stołówka, za przyzwoite pieniądze zjecie porządny obiad.
6.
PFLEIDERER Prospan Wieruszów - Lepiej się schowaj. Z auta nie wychodź. Dużo kamer, zobaczą będzie problem.
7.
Unilever Piotrków Trybunalski - chowaj się bo nie wpuszczą. Do kabiny nie zaglądają. W razie czego jest stołówka, automaty z napojami i jedzeniem oraz toaleta.
8.
Kaufland Piotrków Trybunalski - ile razy byłem tyle razy Mnie wpuścili... więc raczej luz.
Jeśli chodzi o Niemcy byłem już dziesiątki razy na różnych zakładach typu: huty, petrochemie, papiernie i tylko raz musiałem czekać na tatę. Pytałem się ludzi pracujących na zakładach (oczywiście Polacy), 3/4 firm ma swoje wewnętrzne przepisy w których za bezpieczeństwo pasażera odpowiada
kierowca w przypadku, gdy osoba jest niepełnoletnia. Kiedy masz ukończone 18 lat
SAM odpowiadasz za Siebie.
Na razie tyle. Jeśli sobie przypomnę coś jeszcze dopiszę.