GG: 0
Skręcają się. Jest tu zrobiony bardzo sprytny bajer, który przy montowaniu kosztował mnie trochę nerwów i duuużo cierpliwości, ale efekt jest niesamowity - od dyszla na początku pierwszego modułu poprowadzony jest drążek połączony z resztą, a osie drugiego modułu również skręciłem za pomocą drugiego drążka. Wymagało to czasu i pewnej ręki, bo śrubki malutkie, a drążki nie chciały współpracować . Wystarczy jeden ruch dyszlem, by osie w obu wózkach skręcały i nachodziły.
_________________ Uważaj na zapałki, którymi w czasie jazdy podtrzymujesz oczy, gdyż mogą się zapalić lub wbić w gałki oczne.
Samochód: Man TGA XXL 18.430,Peugot Boxer 2.2
Czyli to są modele tylko do oglądania ich . To lipa za tyle pieniędzy zero praktyczności . Chodziło mi o filmik bo chciałem sie upewnić że zachowanie wózków jest odwzorowane.
_________________ Pilnie sprzedam zbiornik 250l aluminiowy seryjny od mana .
Zainteresowanych proszę o kontakt pw w celu dogadania się.
Czyli to są modele tylko do oglądania ich . To lipa za tyle pieniędzy zero praktyczności . Chodziło mi o filmik bo chciałem sie upewnić że zachowanie wózków jest odwzorowane.
W tych modelach nie chodzi o praktyczność, a o efekt dopracowania szczegółów. Szukasz modeli zdalnie sterowanych w poprawnym wykonaniu, zaopatrz się w 1000 eur i więcej, bo to są takie koszta . Jeśli miałbym patrzeć się na cenę, kupiłbym niedopracowany model Siku za 50 zł, ale po co, skoro to w ogóle nie wygląda, a jest zwykłym, pomalowanym odlewem bez większych szczegółów?
_________________ Uważaj na zapałki, którymi w czasie jazdy podtrzymujesz oczy, gdyż mogą się zapalić lub wbić w gałki oczne.
Czyli to są modele tylko do oglądania ich . To lipa za tyle pieniędzy zero praktyczności .
WSI produkuje modele redukcyjne. Modele redukcyjne posiadające bardzo dużo szczegółów w porównaniu z całą dostępną konkurencją.
Dawno temu jeden z modelarzy sprzedał mi takie powiedzenie:
"Model redukcyjny jest jak żona kolegi, patrz, podziwiaj, nie dotykaj!"
Czytałem temat ale się nie doczytałem. Jaka jest średnia cena zwykłego ciągnika siodłowego z naczepą firmy WSI w skali 1:50 ? Pytam z czystej ciekawości, bo faktycznie są świetnie odwzorowane. Robią wrażenie.
Ok znalazłem na stronie wsi. No wydatek 500-1000zł to dość sporo jak na model który stoi na szafce.
Samochód: tylko rower :D
Już od pewnego czasu zaglądam w ten temat i cieszę się,że jest w nim pokazywany transport ponadgabarytowy.Modele WSI robią wrażenie jakością wykonania,szczegółami oraz ilością ruchomych elementów,a Volvo "Thurhagens" jest niesamowitym modelem,przebija wszystkie z pokazanych w tym temacie lecz te inne są równie interesujące.Pozdrawiam i czekam na kolejne modele z Twojej kolekcji
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 52 gości