Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: plyn w oleju
Post Wysłano: 28 gru 2011, 2:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: man

dzis wyruszylem w poswiateczna trase :D ujechalem 80 km,zatankowalem, wyjolem bagnet i kawa z mlekiem :shock: .wczoraj wydawalo mi sie ze mam nan stan oleju,poniewaz nie jezdrze sam tym manem to nie bylem pewien czy kolega nie przelal przy dolewce :?: .dzis juz wiem ze nie.oblecialem duzo forum man,volvo,scania itp.ale malo jest o plynie w oleju,duzo o oleju w plynie :> .acha!plynu oczywiscie ubylo podczas postoju swiatecznego.od czego zaczac poszukiwania,sprezarka bila slabo to fakt,w lato pekl zbiorniczek wyrownawczy,mog sie przegrzac lub po dolewce wody strzelic.pali na dotyk,dymku nie puszcza ani po odpaleniu ani w czasie jazdy.zholowalem manka i dumam.jezeli ktos spotkal sie z podobna sytuacja w manie 19-403 prosze o podpowiedz.od czego zaczac :?:

Post Wysłano: 29 gru 2011, 2:49

Użytkownik

Użytkownik

widze ze temat jest ciezki,lub nie na opis.wiec dodam ze mam mechanika ktory zdiagnozowal problem,lecz przed zrobieniem nie podzieli sie diagnoza z obawy na to ze zrobie to sam.koszt 800 robota plus czesci 1000.

Post Wysłano: 29 gru 2011, 8:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

W tym silniku to prawdo podobnie sprężarka powietrza lub w najgorszym przypadku uszczelka pod głowicą czy oringi na tulei
Nie pluje wodą z osuszacza?

Filmy z tras

Post Wysłano: 29 gru 2011, 13:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4128224
Samochód: Peugeot 508/MAZDA 2

totalny idiotyzm !!!
Cytuj:
widze ze temat jest ciezki,lub nie na opis.wiec dodam ze mam mechanika ktory zdiagnozowal problem,lecz przed zrobieniem nie podzieli sie diagnoza z obawy na to ze zrobie to sam.koszt 800 robota plus czesci 1000.
idz do lekarza ze Cie boli w lewym boku ...." nie powiem co Panu dolega, wiem ale nie powiem ...zaplac pan 1000 PLN zaliczki a potem 800 PLN za zabieg i bedzie ok "

nastepnego dnia sie dowiesz " wycialem Panu prawe pluco i wstawilem takie chinskie plastykowe, na 2 tyg powinno pomoc ..."

ehh
zmien Ty chlopie lepiej mechanika, nawet na forum masz kilku chlopakow ktorych poznalem z dobrej strony, sprawdz ktory najblizej, popros o tylko o diagnoze i wstepna wycene kosztow czeci + robocizna a tego Lachudre ktory " wie ale Ci nie powie omijaj szerokim lukiem w przyszlosci ..."

panowie normalnie rece opadaja mam wrazenie ze bardzo duza liczba mechanikow w Polsce to co najmniej szamani z krysztalowa kula i kaza sobie placic za "wizje z krysztalowej kuli " podziwiam jak normali ludzie prowadza tam firmy transportowe

kiedys fachowcy w POLSCE mieli HONOR i SZACUNEK dla klienta ktory sowicie placi za DOBRZE wykonana usluge zeby jedni i drudzy na tym korzystali w MOGLI WYZYWIC rodziny
wiedza doswiadczenie umiejetnosci i dobre maniery byly w cenie .... chyba mi ktos cinienie podniosl

Post Wysłano: 29 gru 2011, 14:03

Użytkownik

Użytkownik

co do wody w osuszaczu przyznam szczerze ze nie sprawdzalem,co do idiotyzmu to nie takiej podpowiedzi oczekiwalem. Wiem ze na forum sa znawcy tematu,na moj problem brak reakcji na gaz,dzieki pomocy frumowiczow zaoszczedzilem mysle 2000 plus nerwy straconego czasu nie licze.

Post Wysłano: 13 lut 2012, 19:37

Użytkownik

Użytkownik

pan od ktorego kupilem mana zrobil sobie zart :lol: .powiedzial mi ze maniek jest po kapitalnym bo sie zatal na 3 tlokach. i tak pewnie bylo,wymienil 3 tuleje na zatartych tlokach a 3ech nie.no i trzy byly z wrzerami,wymienilem tuleje i oringi,jest ok.

Post Wysłano: 13 lut 2012, 19:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Wystarczyło zdjąć miske, napompować powietrza w układ chłodzenia i patrzeć skąd leci.

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 14 lut 2012, 10:50

Użytkownik

Użytkownik

masz racje,zdjolem miske i zostawilem weckend,juz bylo widac ze kapie sobie.pompowac sie balem zeby mi chlodnica nie pykla,wiem wystarczy zaslepic,ale ogarnolem temat i jest ok.dzieki pozdrawiam.

Post Wysłano: 14 lut 2012, 13:45

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
panowie normalnie rece opadaja mam wrazenie ze bardzo duza liczba mechanikow w Polsce to co najmniej szamani z krysztalowa kula i kaza sobie placic za "wizje z krysztalowej kuli " podziwiam jak normali ludzie prowadza tam firmy transportowe.

Tu przerwę, i tu autorowi przyznam rację.

Najgorsze, że czasem jest tak, że mimo że wiadomo że ktos jest bez pojęcia, to człowiek znowu do niego prowadzi samochód, bo nie ma innych zakładów. Ale wtedy trzeba stać, pilnować i patrzeć na ręce, a tego nikt nie lubi.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]