> witam, mam pytanie czy ktos by mi mogl poradzic?
> zatrudnilem sie jako kierowca w firmie przewozacej okna, przyjeli mnie bez doswiadczenia, dostalem umowe na okres probny, ( 1 miesiac ) z umowa dali mi weksel in blanco do podpisania, umowe oczywiscie podpisalem ale deklaracji wekslowej nie podpisalem, i powiedzialem ze tego nie podpisze, po tyg kierowniczek jeden mi powiedzial na osobnosci ze to jest wymog i jak nie podpisze to mi nie przedluza umowy (szkoda ze tego nie nagralem) pytanie jest takie do jakiej kwoty kierowca moze przewozic pieniadze za okna? bo slyszalem ze ponoc tylko 5 tys.? i czy to sie tyczy auta wyposazonego w sejf czy bez? bo te auta nic takiego nie maja, nie wiem jak na nich znalezc haka zeby mi przedluzyli ta umowe, ale za zadne skarby tego weksla nie podpisze. moze ktos pomoc? dziekuje
Odpowiadasz do takiej kwoty jak zostanie wpisana na wekslu. Chyba że oprócz weksla jest deklaracja wekslowa i w niej oświadczenie o poddaniu się egzekucji w którym jest podana maksymalna kwota z jaką mogą wystąpić z roszczeniem wobec Ciebie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 23 gości