Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: Berlingo

Witam, mam pytanie: znajomy zaczął robić kat C, zaliczył teorię i bodajże 4 godziny jazd. Po czym wyjechał za granicę na dłużej, ze szkołą jazdy się dogadał że dostanie zaświadczenie o ukończeniu teorii i zwrócą mu pieniądze za 11 godzin praktycznej nauki (4 godziny mu przepadły) i teraz pytanie: czy warto zabrać takie zaświadczenie i np. za jakieś 5 lat się zapisać jeszcze raz na kat C do jakieś szkoły jazdy, ale bez teorii, czy nie brać zaświadczenia i po 5 latach wrócić do szkoły i dalej kontynuować jazdy. Czy w takim przypadku pieniądze które wpłacił mogą przepaść? Logiczne będzie że kurs podrożeje i będzie musiał dopłacić, ale czy pieniądze nie przepadną?

Pozdrawiam.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: daf xf

może niech najpierw zatrudni wróżke która mu powie czy ta szkoła bedzie jeszcze wogóle istniała za 5 lat :D

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: mercedes 124 200D

ja po 2 latach kontynuowałem A i tylko nowe badania musialem zrobić.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Zaświadczenie o teorii jest mało ważne. I tak prowadzi ją zazwyczaj właściciel ośrodka i nie kosztuje go to nic.
Czy pieniądze przepadną? To zależy od umowy zawartej między kolegą, a OSK. Mógł mieć klauzulę, że kurs musi ukończyć w ciągu jakiegoś tam czasu.
Czy zaświadczenie jest ważne? Każde takie zaświadczenie jest ważne, jeśli zostało wydane po 1997 roku. Wtedy była jakaś "rewolucja" w szkoleniu i zaświadczenia o ukończeniu kursów przed tą datą nie są dzisiaj ważne.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]