Cytuj:
Jak już wspomniałem, ja na przykład użytkuję AZO 500, Wiatrak chodzi cały czas, nie ma żadnych przerw, nie jest bardzo uciążliwy. Zawsze możesz trochę pogłówkować i zamontować ją np w jakimś schowku.
Rozumiem, czyli w IPS 1000 również wiatrak będzie napierniczał non stop.
Szczerze mówiąc nie lubie kupować czegoś póki nie jestem do końca pewien tego sprzętu i czasami po kilka dni szukam info po internecie zanim zdecyduje się na zakup
Dla ciekawskich, zapytałem jeszcze na forum elektrody odnośnie wyboru przetwornicy.
Rozmowa rozwinęła się z ekspertem techtron. Na ich stronie można spotkać obszerną specyfikacje przetwornic + video test obciążenia przetwornicy.
Więc on na to:
Cytuj:
Firma AZO swego czasu produkowała przetwornice w Polsce, w zakładzie produkcyjnym w Gdyni. Przetwornice były dość dobrej jakości, ale bez rewelacji, duży plus to serwis, który szybko naprawiał. Część przetwornic to produkcja z Chin (czarne, niebieskie były z Polski). Obecnie firma Azo Digital nie produkuje/ nie sprzedaje przetwornic.
Obecnie chyba oprócz Mean Well to produkcja "Made in China", MW robiony jest dla odmiany na Tajwanie.
Co do strat, przetwornice mają sprawność ok 80-90%, czy to 12, czy 24V, więc jak w ciężarówce jest 12V to lepiej 12V, będziesz mógł przenieść do osobówki.
Co do tego 12V w ciężarowce, jeszcze dyskutuje na ten temat
Z tego co zauważyłem, firme AZO zastąpiła firma VOLT POLSKA, która przetwornice produkuje już w Chinach a nie w Polsce.