Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 kwie 2012, 12:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Mam takie pytanie bo w październiku ukończę 21lat a potrzebuję ADR w sierpniu bo staram sie dostać do straży a to jest punktowane i czy jest jakaś możliwość zrobienia kursu wcześniej zdać egzamin powiedzmy w czerwcu i otrzymać zaświadczenie że mam ukończone to szkolenie a dokument odbiorę jak skończę 21lat?? Dodam jestem z woj lubelskiego może jakieś namiary gdzie mogę tak zrobić

Post Wysłano: 09 kwie 2012, 12:43

Użytkownik

Użytkownik

Moim zdaniem to nie przejdzie. Albo masz konkretny dokument w sierpniu, kiedy jest on potrzebny, albo go nie masz wcale.
Gdzie chcesz iść? do SGSP? Bo chyba tylko tam jest nabór w okolicach sierpnia. Jeśli dobrze kojarzę to dodatkowe punkty są też za inne rzeczy, jak np obsługa ciężkiego sprzętu- hdsy,podnośniki,ładowarki itd na które nie trzeba 21 lat....

Post Wysłano: 09 kwie 2012, 12:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie ma szans, nawet jak masz dojście "bokiem", też czekam :)

Recykling 1 tony papieru pozwala oszczędzić 17 drzew, 26 500 litrów wody, od 2,3 m3 miejsca na składowisku śmieci, 320 litrów ropy, 24kg zanieczyszczeń odprowadzanych do atmosfery, 4200 kWh energii- jest to wystarczająca ilość energii, aby zasilić nią przeciętny dom przez 6 miesięcy !

Post Wysłano: 09 kwie 2012, 16:40

Użytkownik

Użytkownik

Potrzebuję do PSP, a nabór w komendzie do której się staram jest w sierpniu, a wiek 21 skończę na początku października i muszę coś zrobić z adr, bo już tylko tego mi brakuję nom i kat.D. Za to jest taka sama liczba punków, może ktoś wie gdzie zrobić tak żeby przed 21 się udała?

Post Wysłano: 09 kwie 2012, 16:53

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

by przystąpić do kursu na ADR musisz mieć UKOŃCZONE 21 lat.
więc nie da rady po prostu jesteś za młody.

Post Wysłano: 11 kwie 2012, 13:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2805106

W Ustawie o przewozie towarów niebezpiecznych jest napisane że zaświadczenie otrzymuje osoba która ukończyła 21 lat (z wyjątkiem kierowców pojazdów należących do Sił Zbrojnych RP). Marszałek wydaje zaświadczenie w terminie 7 dni od ukończenia szkolenia więc teoretycznie jest możliwość przystąpienia do szkolenia jeszcze przed ukończeniem 21 roku życia (tak na logikę przypuszczam iż egzamin nie może być wcześniej niż tydzień przed 21-mi urodzinami).

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]