Cytuj:
Cytuj:
I tu jest kur...a sprawiedliwość...;/ jeden sobie zrobi pięć szkoleń za kase PUP a drugi żadnego bo albo kasy nie mają albo inny głupi powód. Ciekawe czy chociaz pracujesz po tych kursach??!!
Tak pracuje i jest mi bardzo dobrze z tym że mam prawko za darmo
Widze że żal ci dupe ściska że ktos potrafi coś załatwić w pup-ie, a ty niestety nie i bardzo mi przykro z tego powodu
Cytuj:
W moim przypadku tyko o KW chodzi zaniosłem wniosek i oświadczenie od pracodawcy bo nie organizowali grupowego na kw. Śledziłem na ich stronie jakie szkolenia mają i dwa tygodnie póżniej jak zaniosłem papiery dwa szkolenia sobie wymyślili na dwadziescia osób około a mi po miesiącu czasu od zaniesienia papierów przyszła odpowiedz negatywna z braku funduszy. To jaka tu logika ludzie?! Dwadziescia osób w tym dziesięć na kat. C zrobi sobie szkolenie mimo ze i tak nikt ich nie zatrudni i dalej bezrobocie a mi tylko kw trzeba i po szkoleniu smigam do pracy. Próbuje dalej moze akurat sie uda a jak nie to trzeba swoją kase skądś zgromadzic...;/
Ludzie od 6ej rano sie przepychali przed up żeby sie tylko załapać na kw bo były 2e grupy po 20 osób a jak ty złożyłeś podanie nie wiadomo kiedy po lekcjach to sie dziwisz że nie ma już pieniędzy dla ciebie. I masz pretensje do całego świata że jesteś jakimś nie udacznikiem i ci sie nei udało kasy załatwić.
Właściwie jakbym ja dysponował pieniędzmi z ue to też bym ci ich nie dał, bo jak bym zobaczył chłopaszka z liceum o dziecinnym ryju to bym wolał dać te pieniądze komuś kto by je napewno wykorzystał.
Nie wiem co tam pieprzysz w tym swoim śmiesznym poście coś że tylko 10 z 20u osób z kat c robi kw ? Nikomu bez kat C urząd nie zasponsoruje kw, więc pomyśl paziu zanim coś napiszesz następnym razem a nie srasz żarem.
Napisałem mojego wczesniejszego posta żeby niktórym ludziom rozjaśnić sytuacje jak załatwić kursy i jakby mieli jakieś pytania to podpowiedzieć co jak załatwić bo jestem w tym temacie bardzo na bieżąco, a nie żeby wzbudzić zawiść u niektórych dzieci.
Przepraszam jesli ją wzbudziłem, nie chciałem
Po pierwsze to chyba sam ledwo skonczyłeś gimnazjum bo nawet czytać ze zrozumieniem nie umiesz i nikt cie kultury do drugiego człowieka nie nauczył.
Po drugie bardzo dobrze wiem, ze by sie starać o szkolenie na kw z PUP to trzeba mieć kat.C juz i wyobraż sobie ze za własną kase robiłem.
Po trzecie to własnie chyba ty jesteś najwiekszym nieudacznikiem bo za każdym razem prosisz PUP o szkolenie.
A po czwarte to nawet nie wiesz jak wyglądam wiec stwierdzenie "chłopaszek z liceum o dziecinnym ryju" to chyba o sobie mówisz.
PS. pisze sie chłopaczka jak juz a nie chłopaszka w najwiekszej dziurze takiego słowa nie słyszałem;P zal mi Cie
Szczerze to proponuje wszystkim by sami sie wybrali do ich okolicznego PUP niż zeby pytali Ciebie bo tam lepiej sie dowiedzą.